Erki Kahro ja Karel Kutsar Leedu Arenacrossil poodiumil

Pühapäeva õhtul sõideti Leedus Kaunases rahvusvaheline Arenacross, kus eestlastest olid võistlustules Erki Kahro ja Karel Kutsar. Žalgirise korvpalliklubi koduväljakule ehitatud rada oli lühike, kitsas ja intensiivne, kus kiiremate sõitjate ringiajad olid natuke üle 20 sekundi.

MX2 klassis pidasid värske Eesti meister Erki Kahro (Husqvarna) ja Leedu esinumber Arminas Jasikonis (KTM) maha tõsised võitlused mõlemas sõidus. Esimeses sõidus tuli võit Kahrole ning teises sõidus oli Kahro samuti liidripositsioonil, kuid sõidu lõpuosas kadus tema tsiklil tagapidur ja tal tuli kukkumise tõttu leppida teise kohaga. Ka kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Kahrole Jasikonise järel ja teise leedulase Domantas Jazdauskase (Yamaha) ees teine koht.

“Antud võistlus andis väga võimsa kogemuse. Pealtvaatajaid oli väga palju ja sõidud olid väga tihedad. Jasikonisega oli väga agressiivne võitlus, eriti teises sõidus, vahetasime kohti vahel ringi peale 3 korda, mis pakkus pealtvaatajatele rohkelt vaatemängu,” sõnas Kahro. “Rada oli päris kitsas ja pea igal möödasõidul käisid ikka küljed kokku.”

Kahro oli pettunud, et tehnilised probleemid rikkusid tema võistluse: “Suutsin lõpu poole juba Jasikonise maha raputada, aga agressiivse sõidu tulemusena olin tagapidurile liiga teinud ning mul kadusid pidurid ära. Elasin tänu sellele üle korraliku kukkumise, aga palju õnneks viga ei saanud ning mul õnnestus lõpuni tulla. Publik sai kindlasti ägeda elamuse ja eriti häälekaks läks muidugi leedukate juubeldus siis, kui ma kukkusin ja nende mees ette sai.”

Open klassis oli eestlastest stardis Karel Kutsar (KTM), kes heitles mõlemas sõidus kiire lätlase Augusts Justsiga (KTM), kuid pidi kummaski meie lõunanaabri nappi paremust tunnistama. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus kolmas koht samuti lätlasele Davis Livsile (KTM).

Superfinaali, kus võisteldi mees mehe vastu, eelsõidus läks Kahro vastamisi lätlase Livsiga ja seekord jäi peale lätlane. Kutsar seevastu alistas Jazdauskase ja pääses poolfinaali, kus tuli aga vastu võtta kaotus Justsilt, kes hiljem ka finaalis Jasikonise alistas.

85cc klassis võidutses kohalik Arnas Milevicius valgevenelase Artsiom Sazanavetsi ja kaasmaalase Nojus Gasiunase ees.