Adrenalin Arena sisehooaeg sai avapaugu traditsioonilise laste nädalaga

Euroopa suurimas motohallis, Adrenalin Arena, toimus 20.-24. oktoober vinge laste nädal, mis koosnes nii treeninglaagrist edasijõudnutele kui ka lastehommikust algajatele, kulminatsioonipunktiks oli aga reedel sõidetud Adrenalin Arena Cup lastele I etapp, kus karikaid jagatakse sellel hooajal koguni viies masinaklassis.

Esmaspäeval, 20.10 kolisid motohalli 25 lõbusat krossisõitjat, kes hakkasid treenima hinnatud motokrossi treenerite Avo Leoki, Tanel Leoki ning Ardo Kauriti käe all. Treeningud toimusid nii krossirajal kui ka spordisaalis, joosti metsa vahel ning turniti kõrgete Lõunakeskuse lagede all. Õhtuti peeti maha nii vigursõidu võistlused kui ka lauatennise turniir.

Reede hommikul vallutasid halli aga kõige pisemad motosõbrad, nii mõnigi väike poiss või tüdruk sai tänu Motokrossipisiku juhendamisele esmakordselt mootorratta selga ja väikse motopisiku südamesse. Samuti oli rada avatud neile, kel juba oma ratas olemas oli, kuid kes veel end päris kindlalt suurte ratastega koos sõites ei tunne. Sel korral osales lastehommikul 25 last.

Lastenädala viimane ja kindlasti säravaim sündmus toimus reedel, 24.10, sest just siis sõideti Adrenalin Arena Cup Lastele 2015 I etapp. Seltskond oli traditsiooniliselt rahvusvaheline ning nii mõnigi karikas läks ka sel korral Eestist välja.

Päeva alustasid kõige pisemad – 50junior poisid ja tüdrukud, keda sel korral oli kokku 16. Esimene koht jäi kindlalt Eestisse ja seda võistluste korraldaja klubi, MTÜ Sõmerpalu Motoklubi, kõige väiksemale sõitjale – ei kellelegi teisele, kui Tanel Leoki vanimale järeltulijale – Sebastian Leokile. Leok oli kiirem kvalifikatsioonis ning võitis mõlemad sõidud, edestades konkurente rohkem kui 20 sekundiga. Teine oli laagris kõvasti trenni teinud Karl Gustav Terras, kolmas lätlane Leonards Neicenieks.

50cc masinaklassis sõitude stardivõidud haaras endale Joosep Pärn, kes kvalifikatsioonis sai kirja teise aja. Võistluste kiireim oli aga AYR Racing Team’i sõitja Richard Paat, kes edestas kvalifikatsioonis teisi pooleteist sekundiga. Mõlemas sõidus pidi poiss küll võistlust alustama viimase koha pealt, kuid sitkust ja visadust üles näidates, tõusis ta tagasi ette otsa ning teise sõidu võit tagaski üldkokkuvõttes esimese koha. Teine oli Pärn ning kolmas lätlane Ricards-Alens Galcins.

65cc masinaklassis oli võistlejaid koguni nii palju, et moodustati kaks gruppi. Kvalifikatsiooni kiireim oli Martin Michelis (RedMoto Racing) Sampo Raino (FIN), Janis Reišulise (LAT) ja Edvards Bidzansi (LAT) ees, ringiaeg 54.5s. Michelis võitis esimese stardi ning edestades sõidu lõpuks oma lähimat konkurenti Bidzansi 3.7 sekundiga, kolmas oli soomlane Sampo Raino. Martin Michelsi teine start ebaõnnestus ning konkurendid Soomest ja Lätist said ees minema, Michelis lõpetaski nende järel kolmandana. Kokkuvõttes esimene Bidzans, teine Michelis, kolmas Raino.
85cc kvalifikatsioon algas juba põnevalt, viis esimest poissi – Vesilind, Talviku, Niemilä, Katkosilt ja Logins ühe sekundi sees, mis lubas juba varakult pealtvaatajatele adrenaliinirohkeid sõite. Esimeses sõidus sai hea stardi lätlane Valters Logins, kuid pidi oma koha peagi loovutama Henry Vesilinnule (AYR Racing Team). Esimese sõidu kolmandale kohale käis samuti tihe võitlus – nii Talviku, Katkosilt kui ka Nimelä tegid üksteise järgi vigu ja vahetasid pidevalt omavahel kohti, kuid lõplik esimese sõidu järjestus: Veislind, Logins, Talviku, Katkosilt, Niemilä. Teise stardi võidu võttis Katkosilt, kes juhatas võistlejate rivi pool sõitu. Siiski pidi Saku Motoklubi sõitja Kairo tunnistama Vesilinnu paremust, kes kuuendal ringil pani sisse järgmise käigu ja finišilipu lehvimisel edestas lõpuks teisi kümne sekundiga, kolmas Niemilä. 85cc klassi võitiski ka eelmisel aastal meistriks kroonitud Vesilind, Katkosilt teine Loginsi ees.
Lastevõistluse debüütmasinaklassi 125cc võit läks seekord Soome, Wiljam Malinile.

Täname häid toetajaid ja koostööpartnereid: ITM Electric, Roklin Ehitus, EMF, A le Coq, Motokrossipisik, Eesti Kultuurkapitali Mati Pärnasalu, Külvar Mandi kiirabi tiim. Suur tänu ajavõtjale Ardo Kauritile, vahvatele lipupoiste ja –tüdrukutele, abikohtunikele, teistele armsatele inimestele, kes võistluse, laagri ja lastehommiku korraldamisel kaasa aitasid ning muidugi suur kummardus lastele ja nende vanematele, kelleta antud sündmused kuidagi toimuda poleks saanud!

Adrenalin Arena Cup lastele 2015 II etapp sõidetakse 2. jaanuari 2015.