Tanel Leok valiti üheksandat korda Eesti Aasta motosportlaseks

Eile õhtul Sokos Hotell Viru konverentsikeskuses toimunud Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pidulikul hooaja lõpetamisel autasustati lõppenud hooaja medali- ja karikavõitjaid, kuulutati välja aasta parimad sportlased ja klubid ning tänati firmasid ja isikuid, kes Eesti motospordile õla alla pannud.

Lõppenud hooajal käis erinevatel motospordi distsipliinidel Eesti radadel võistlemas üle 1950 motosportlase ning väljaspool meie riigipiiri esindas Eestit ühtekokku pea 90 sportlast. Hoolimata sellest, et talv oli lumevaene ja läbi sai viia ainult paar võistlust, toimus hooaja jooksul kokku ikkagi 79 üritust. Lisaks traditsiooniliselt Kiviõlis peetud külgkorvide motokrossi MM- ja Quadide EM-etapile sõideti tänavu Eestis teist aastat järjest supermoto MM- ja EM-etapp, mis sellel aastal toimus Tabasalu kardirajal.

Aasta parimaid autasustas Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni president Andre Sepp, kellel oli au välja kuulutada kaks uut auhinda – “Aasta mototegu” ja “Aasta sangar”. Nendest esimene on mõeldud Eesti motoelu käesoleva aasta kõige tähelepanuväärsema teo tunnustuseks, kus kandidaadid seadis üles ja parima selgitas hääletuse teel motorahvas. Teine tunnustus on mõeldud aga Eesti motoelu tegelasele või tegelastele, kes on antud aastal hakkama saanud märkimisväärse ja ennastületava isikliku saavutusega, kandidaadid seadis üles ja parima valis EMF’i nõukogu.

Aasta motosportlased 2014

Parim motosportlane 2014 – Tanel Leok, esindas Eestit Rahvuste krossil 14. korda ja tegi meeskonna kaptenina suurepärase esituse, olles mõlemas sõidus 7. Maailmameistrivõistlustel saavutas ta hooaja kokkuvõttes MXGP klassis 18. koha.

Parim naismotosportlane 2014 – Anastassia Kovalenko, ajalugu korrates tuli motoringrajas naisterahvana Eesti Rookie 600 karikasarja võitjaks.

Parim noor motosportlane 2014 – Allar Pent, juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustel saavutas parima eestlasena klassis 65cc 11. koha ning tuli raske töö tulemusena Hollandi meistrivõistlustel 65cc suurte ratastega klassis teiseks.

Parim endurosportlane – Aigar Leok, tuli maailmameistrivõistlustel E3 klassis ülitihedas konkurentsis viiendaks.

Parim noor endurosportlane – Rannar Uusna, tuli oma maailmameistrivõistluste debüüthooajal juunioride arvestuses 11. kohale.

Dunlopi rändkarikas parimale noorele ringrajasõitjale – Hannes Soomer, tuli Euroopa juunioride motoringraja karikavõistlustel (European Junior Cup) kaheksandaks.

Eesti Mootorispordi Ajaloo Ühingu rändkarikas parimatele ringrajasõitjale – külgvankri meeskond Eero Pärm – Mairon Meius, võitsid teist aastat järjest nii Soome kui Eesti meistrivõistlused, osalesid esimeste eestlastena kahel MM-etapil, kogusid mõlemalt etapilt ka punkte ning saavutasid kokkuvõttes 19. koha.

Parim klubi motokrossis – Redmoto RC

Parim klubi enduros – Sõmerpalu Motoklubi

NGK rändkarikas parimale klubile ringrajas – Redmoto RC

“Aasta mototegu” – Indrek ja Koit Mägi algatusel kokkukutsutud koosolek, mis tõi kaasa suured muudatused Eesti motospordis.

“Aasta sangar” – Dakar Team Estonia, kes täitsid nii enda kui paljude kaasaelajate unistuse Dakar Rally poodiumile tõustes.