Adrenalin Arenal toimus laste karikasarja teine etapp

Adrenalin Arena laste karikas 02.01.15

Uue aasta esimese reede hommikuks, 2. jaanuariks 2015, oli motohalli kogunenud rekordarv lapsi, sel korral koguni 84 ning seda neljast erinevast riigist. Esindatud olid peale eestlaste ka lätlased, venelased ning soomlased, võisteldi viies masinaklassis.

Päeva alustasid kõige pisemad, 50cc junior poisid ja tüdrukud, keda sel korral oli 21. Laste sõidukiirused, -oskused ja -kogemused on selles klassis veel küllaltki erinevad, 8 minutit + 1 ring sõiduajaga tegid mõned poisid ja tüdrukud 9 ringi, teised vaid 5-6 ringi. Kuigi 50cc junior klassi sõit võib esmapilgul jätta vaid armsa lapsemängu ja isade võidujooksu mulje, siis tegelikult käib esimeste seas juba tihe rebimine ja tõeline motokross. Eelmise etapi võitja Sebastian Leok (KTM), oli kvalifikatsioonis esimene, ajaga 1.06.4, tema selja taga 0.2 sekundiga kohe Kevin Nõgesmaa (KTM). Leok võitis esimese sõidu Nõgesmaa ees 10.7 sekundiga. Ka teist sõitu läks noor Leok kindlalt juhtima ning kuni viimase ringini juhatas sõitu, mõned meetrid enne finišit Sebastian kukkus ning kinkis teise sõidu võidu ja ka kokkuvõttes esimese koha Kevin Nõgesmaale. Leok kokkuvõttes teine, kolmas Rasmus Alan Truus (KTM, Linnamäe Krossiklubi).

50cc masinaklassis oli kiireim Elisei Orechkin (KTM, RUS), seda nii kvalifikatsioonis kui ka sõitudes, lisaks sõiduvõitudele suutis venelane võtta ka mõlemad stardivõidu auhinnad. Teine oli Richard Paat (KTM, AYR Racing Team), kokkuvõttes kolmas Otto Mattias Rootalu (KTM).

65cc masinaklassis alustas võistlust ilmselt üle pika aja Eestis kõige arvestatavaim poiste rida. Nimelt oli noori sõidumehi selles klassis kokku koguni 30. Kõik poisid ühe puu taha ei mahtunudki, nii toimuski eraldi finaalid ja lohutussõidud. Kiireim selles klassis oli Sampo Raino (KTM, FIN), kes võitis nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad sõidud. Teine oli kokkuvõttes Juri Vinogradov (KTM, Energia SK), kes kvalifikatsioonis sõitis välja kolmanda aja, oli esimeses sõidus neljas, teises teine. 65cc klassi kolmandale poodiumi kohale astus sel korral lätlane Eduards Bidzans (KTM). Kvalifikatsiooni teine – Marin Michelis (KTM, RedMoto) – pidi sel korral leppima tagasihoidlikuma, neljanda kohaga. Kokkuvõttes juhib teise etapi järel sarja samuti Raino, teine Bidsans ja kolmas Michelis.

85cc masinaklassi stardinimekiri oli samuti muljetavaldav. Head kiirust näitas sellel aastal 150cc 4-taktilise Hondaga kihutav Henry Vesilind (AYR Racing Team), edestades teisi poisse kvalifikatsioonis rohkem kui sekundiga. Ka sõitudes talle vastast ei olnud, noor ja andekas Vesilind juhatas mõlemaid sõite alates esimesest sõidukurvist. Mõlemas sõidus kolmas olnud Kairo Katkosilt (KTM, Saku AMK) sai kokkuvõttes punktide arvestuses teise koha, kolmas esimese sõidu teine ja teise sõidu viies nr 99, 2014 aasta Eesti meister 65cc masinaklassis, Jörgen-Mathias Talviku (KTM, Pärnu MC).

125cc masinaklassis läks võit seekord Soome Jami Niemeläle (KTM). Kvalifikatsioonis 0.1 sekundiga Reio Timmi (Husqvarna, Kagu MK) ees olnud Niemelä oli esimeses stardis Timmi järel teine, kuid omakorda teise sõidu võit Timmi ees kindlustas kokkuvõttes esimese koha. Kolmas oli lätlane Toms Babris (KTM).

Viimane ja otsustav etapp sõidetakse kevadisel koolivaheajal, 20. märtsil 2015.

Suured tänud EMFile, kõikidele toetajatele, osavõtjatele, korraldusmeeskonnale, erline tänu perekond Michelisele (ITM Electric) ja perekond Katkosiltile (Roklin Ehitus).

Võistluste tulemused: http://www.mylaps.com/en/events/1103198
Võistluste pildid (autor Maario Ehte) leiab siit.