Kaur Tiisler Soomes teine

Kui Eestis võivad mootorkelgukrossisõitjad võistlustest hetkel veel und näha, siis meie põhjanaabrite juures sõideti juba esimene suurem rahvusvaheline võistlus, kus eestlastest oli soomlaste, rootslaste ja norralastega stardijoonel mõõtu võtmas Kaur Tiisler.

Helsinkist pea 900 kilomeetri kaugusel asuvas Kemijärvel sõideti selle hooaja esimene suurem mootorkelgukross Soomes. Esialgselt ühel päeval Rovaniemis ja teisel päeval Kemijärvel toimuma pidanud võistlus sõideti lõpuks mõlemal päeval Kemijärvel, sest Rovaniemit kimbutas lumepuudus.

Avasõit ei alnud Pro Open masinaklassis osalenud Kaur Tiislerile (Artic Cat, Freetime Racing) kõige paremini ja ta pidi sõitu alustama võistlejaterivi tagumisest otsast. Sõidu edenedes suutis ta aga oma kohta parandada ning ületas lõpujoone kuuendana. Sõidu võitis rootslane Peter Ericsson soomlaste Aki Pihlaja ja Mikko Osmo (kõik Lynx) ees. Teine start oli eestlase jaoks hoopis teisest puust, kui Tiisler asus kohe sõitu vedama ja ei andnud liidrikohta kordagi käest. Teise ja kolmandana ületasid lõpujoone jälle Pihlaja ja Osmo. Päeva viimases sõidus pääses Tiisler samuti stardist hästi minema ja sõitis enamus sõidust neljandal kohal, kuid suutis sõidu lõpuosas Osmost mööduda ning lõpetas Pihlaja ja rootslase Simon Lundströmi (Lynx) järel kolmandana.

Kolme sõidu kokkuvõttes oli esimene Pihlaja (5 punkti), teine Tiisler (10 p) ja kolmas Osmo (10 p).

“Esimene sõit ebaõnnestus, kuna start läks kehvasti ja minema sain viimaste seas. Taga sõites oli väga raske enda hoogu kätte saada, kuna väljas oli külma umbes -13, mis tekitas lumetolmu ja muutis nähtavuse nullilähedaseks. Teise sõidu stardi võitsin ja juhtisin sõitu algusest lõpuni, tagant tulijate seast ohustas mu esikohta vaid üks sõitja, kelleks oli eelmise aasta Euroopa meister Aki Pihlaja. Kolmas sõit sain stardist neljandana minema ning eelviimasel ringil möödusin kolmandast kohast ja asusin teist kohta püüdma. Kahjuks oli sõit lühike, vaid viis ringi, mistõttu ei õnnestunud teisel kohal sõitvast rootslasest mööduda ja ületasin lõpujoone kolmanda,” võttis oma eduka avavõistluse kokku Tiisler, kes sõitis Lapimaalt otse Norrasse, kus ta 10-ndal jaanuaril võistleb Alta mootorkelgukrossil. “Hooaeg algas hästi ja eks peamine ongi võistelda edukalt Soome meistrivõistlustel, mis algavad veebruari alguses ja kindlasti olla väga kiire samuti Soomes, Tuuris veebruari lõpus toimuvatel maailmameistrivõistlustel.”