Andero Lusbo võidutses Adrenalin Arena Baltic Mastersi teisel etapil

Laupäeval 17. jaanuaril sõideti Sõmerpalus asuvas Euroopa suurimas motokrossi sisehallis rahvusvahelise motokrossisarja Adrenalin Arena Baltic Masters 2015 teine etapp.

Open masinaklassis võitis avasõidu ülivõimsalt avaetapilt maksimumpunktid kogunud Tanel Leok (Kawasaki, Sõmerpalu MK), kes edestas teisena lõpetanud Andero Lusbot (Suzuki, Kagu MK) pea 40 sekundiga, kellele omakorda 6 sekundiga kaotas kolmandaks tulnud soomlane Joni Roos (KTM). Leok juhtis ka teist sõitu, kuid pidi keti purunemise tõttu võistluse katkestama. Sõidu võitis Lusbo 4-sekundilise eduga Roosi ees, kolmandana ületas lõpujoone avasõidus viienda koha saanud soomlane Riku Viljakainen (Kawasaki).
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega võistluse avaetapil neljandaks tulnud Lusbo (47 punkti), teise koha sai Roos (42 p) ja kolmanda Viljakainen (36 p), kellega kogus võrdsed punktid kummaski sõidus neljandana lõpetanud Ardo Kaurit (Yamaha, Yamamoto RC). Leok oli avasõidus saadud 25 punktiga üheksas.

MX2 klassis juhtis esimest sõitu pikalt esimese etapi parim Jan Jakobson (Kawasaki), kuid mõned ringid enne lõppu möödus temast soomlane Waltteri Koskinen (Honda), kes edestas eestlast lõpujoonel 0,7 sekundiga. Kolmandaks tuli võitja kaasmaalane Emil Silander (Husqvarna), kes jäi võitjast 5,5 sekundit. Teises sõidus Jakobson aga ei vääratanud ja võttis kindla võidu Koskineni ees, lõpujoonel oli kahe esimese vahe 4,1 sekundit, kusjuures kolmandaks tulnud Silander kaotas teisele kohale aga ainult 0,8 sekundiga.
Tänu teise sõidu võidule võttis Jakobson ka teiselt etapilt võidu kogudes Koskineniga võrdselt 47 punkti, Silanderile kuulus 40 punktiga poodiumi madalaim aste.

MX B sõidud võitis leedulane Nerijus Neimontas (Kawasaki), kellele avasõidus järgnesid Reio Timmi (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Robert Saun (KTM, Motoextreme) ning teises avasõidu neljandana lõpetanud esimese etapi parim soomlane Janne Metsämäki (Suzuki) ja Saun. Kahe sõidu tulemusena järgnesid Neimontasele (50 p) Metsämäki ja Saun võrdselt 40 punktiga.

Hooaja esimese etapi kaks esimest Mirko Raup (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja Kardo Orav (Kawasaki, Mini RC) jätkasid ka nüüd MX C klassis heitlust esikohale ning ka seekord oli parim Raup, kes võitis mõlemad sõidud ja kogus maksimaalsed 50 punkti. Orav oli esimeses sõidus kolmas ja teises teine, mis andis talle ka 42 punktiga kokkuvõttes teise koha. Poodiumi madalaimale astmele tõusis 40 punkti kogunud Egert Säärits (Kawasaki, Kagu MK), tema lõpetas sõidud vastavalt teise ja neljandana.

MX D klassis võidutses 47 punktiga avaetapi võitnud Tanel Turro (KTM, Mini RC), kes võitis esimese sõidu ja oli teises avasõidu kolmanda mehe, lätlase Maris Feldmanise järel teine. Freimanisele (45 p) kuulus nüüd teine koht ning kolmandaks tuli 42 punktiga avaetapil teise koha saanud Jaanus Pitk (Yamaha, Viljandi VMK), tema oli nüüd sõitudes teine ja kolmas.

Kaunima soo võidukihutamised võitis sarnaselt avaetapile ülivõimsalt MM-kogemusega lätlanna Samantha Josta (Yamaha) 50 maksimumpunktiga. Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid talle sõitude teised ja kolmandad kohad jaganud ning võrdselt 42 punkti kogunud võitja kaasmaalanna Anastasija Ushakova ja soomlanna Julia Mattila (mõlemad Kawasaki). Tänu viimase sõidu teisele kohale kuulus lätlannale ka teine koht ja avaetapil teise koha saanud soomlanna pidi poodiumi madalaima astmega leppima.

Adrenalin Arena Baltic Mastersi kolmas ja ühtlasi eelviimane etapp sõidetakse 14. veebruaril.