Gert Krestinov Itaalia meistrivõistluste avaetapil üheksas

Sardiinias, Riola Sardo krossirajal algasid Itaalia motokrossimeistrivõistlused, kus ainsa eestlasena oli maailma parimatega koos stardijoonel tänavu Hondaga võistlev Gert Krestinov.

Kvalifikatsioonis 11-nda aja välja sõitnud Krestinov (Buildbase Honda) saabus MX1 klassi sõidus avaringilt teise kümne keskel, kuid suutis peagi end esikümnesse sõita ja heitles hispaanlase Jose Antonio Butroniga (KTM) kaheksandale kohale, kuid pidi seekord üheksanda kohaga leppima. Võidukihutamise võitis oma esimese võistluse Hondaga teinud prantslane Gautier Paulin, kellele järgnesid valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM) ja eelmise hooaja MM-hõbe belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha).

Elite sõidus, kus võistlesid MX1 ja MX2 klasside sõitjad koos, sõitis Krestinov kohe sõidu alguses ees kukkunud konkurendile otsa ning eestlasele tulid omakorda selga veel mõned sõitjad. Õnneks Krestinov viga ei saanud ja jätkas sõitu. Kahjuks olid aga teised konkurendid juba eest pääsenud ning eestlane pidi 17-nda kohaga leppima. Sõidu esikolmiku moodustasid seekord Cairoli, Gautier ja britt Tommy Searle (KTM).

“Esimeses sõidus sain korralikult minema ja proovisin hoida oma rütmi. Apsakad olid lihtsad tulema, sest sõit oli veidi kange, kuna pole saanud palju aega tsikliga treeninda. Olin enamus sõidust Butroni järel, kuid ei suutnud mööda pääseda, aga sellegipoolest korralik sõit. Elite sõit algas seevastu kohe korraliku kukerpalliga, kui Tim Gaiser kukkus minu ees ja sõitsin talle täiel kiirusel sisse. Peale sellist kukkumist on hea meel terve olla. Tükk aega kaevasin tsiklit teiste masinate alt välja ning kui lõpuks minema sain, siis hea tulemus oli kadunud ning sõitsin trenni mõttes lõpuni,” võttis oma hooaja avavõistluse kokku Krestinov, kes võistleb juba eeloleval nädalavahetusel jälle Itaalias, kui Castiglione Del Lago rajal sõidetakse Itaalia MV teine etapp.