Gert Krestinov kuulsal Mantova Starcrossil viies

Eile ja täna sõideti Itaalias Mantovas traditsionaalne rahvusvaheline motokross, kus mitmed maailma parimad tegid viimaseid ettevalmistusi peagi algavateks maailmameistrivõistlusteks. Võistlusel osales ka hulganisti Eesti sõitjaid mitmes masinaklassis.

MX1 klassis oli rajal Eestit esindamas mitmeid aastaid antud võistlusel edukalt osalenud Tanel Leok, Gert Krestinov ja Andero Lusbo. Laupäevases kvalifikatsioonis sai Leok (Kawasaki) parima eestlasena belglase Clement Desalle (Suzuki) ja venelase Evgeny Bobryshevi (Honda) järel kolmanda koha. Krestinov (Honda) oli kuues ja Lusbo (Suzuki) 12.

MX2 klassis oli võistlemas ainsa eestlasena Jan Jakobson (Kawasaki), kes näitas nii vabatreeningul kui ka ametlikul treeningul 28-ndat aega. Kvalifikatsioonis oli ta 27., mis tähendas, et ta ei mahtunud kahjuks 20 parema hulka, kes pääsesid tänasesse finaali.

Superpole kvalifikatsioonis, kus selgitati välja lõplik stardipuu valimise järjekord, osales kummagi klassi kvalifikatsiooni üheksa kiireimat sõitjat. Selles sõidus oli esikolmik Desalle, Bobryshev ja MX2 klassi valitsev maailmameister prantslane Jordi Tixier (Kawasaki). Krestinov ja Leok olid vastavalt viies ja kuues, eestlaste ette mahtus veel MX2 klassis osalenud hollandlane Brian Bogers (KTM).

MX1 ja MX2 esimeses sõidus võidutses kindlalt Desalle, kes edestas Bobryshevi ja Krestinovi meeskonnakaaslast Kristian Whatley’d, kellest omakorda 10 sekundit hiljem lõpetas neljandana Krestinov. Leok pidi sõidu mõned ringid enne lõppu kuuenda koha pealt katkestama, kuna tema tsikli mootor jooksis kokku. Lusbo tuli avaringilt 24-ndana, kuid suutis oma kohti parandada ja oli 19.

Teises sõidus, mille esikolmiku moodustasid Desalle, Bobryshev ja avasõidu 11-s hollandlane Ceriel Klein Kronitoff (KTM), oli parim eestlane osa sõidust prillideta porisel rajal sõitnud ja seetõttu halva nähtavusega võidelnud Leok, kes oli Krestinovi ees kaheksas. Lusbo sõitis hästi ja lõpetas 17-ndana.

Viimases sõidus sai oma päeva parima tulemuse Leok, kes kukkus valusalt Tixierist möödumisel ja langes koha võrra, kuid lõpetas hoolimata sellest viiendal kohal. Krestinov oli kaheksas ja Lusbo 20. Desalle võttis ka sellest sõidust Bobryshevi ees võidu, kolmandaks sõitis end kahes esimeses sõidus viienda koha saanud Tixier.

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulusid MX1 klassi esikolmikusse Desalle (75 punkti), Bobryshev (66 p) ja viimases sõidus neljandana lõpetanud Kronitoff (55 p), kellest punkti kaugusele jäi Whatley. Krestinov kogus viiendana 48 punkti, Lusbo (37 p) oli seitsmes ja Leok (36 p) kaheksas. MX2 klassi poodiumi moodustasid Tixier, Jeremy Seewer (Šveits, Suzuki) ja Bogers.

Traditsionaalses mees-mehe vastu võistluses alistas Leok MX1 klassis Whatley, kuid kaotas seejärel Krestinovi alistanud Desallele, kes kaotas finaalis omakorda Bobryshevile. Venelane võitis superfinaalis MX2 võitnud Bogersi.

85cc klassis oli stardis kaks eestlast, Meico Vettik ja Romeo Karu (mõlemad Kawasaki). Vettik oli sõitudes 11., 8. ja 20., mis andis talle kokkuvõttes 11-nda koha. Karu lõpetas sõidud vastavalt 28., 22. ja 30. kohal ning oli kokku 25. Kaksikvõidu võtsid hollandlased Raivo Dankers ja Raf Meuwissen, kolmanda koha sai kohalik Kevin Cristino (kõik KTM).