Priit Järvloo Hollandi meistrivõistluste avaetapil kuues

Lochenis toimunud Hollandi meistrivõistluste avaetapil olid stardijoonel paljud Euroopa paremikku kuuluvad quadisõitjad ning külgkorvide stardinimekiri oli samuti täis sõitjaid maailma teravaimast tipust. Eestlastest olid seal võistlustules eelmise aasta Hollandi MV pronksimees Priit Järvloo ja külgvankritel Tanel Reesna, kellel korvimeheks lätlane Ilvars Skultans.

Koos hollandlase Marc De Vries’iga hiljuti ühel maailma raskeimal Le Touque liivakrossil meeskondlikus arvestuses teise koha saanud Järvloo (Kawasaki) näitas kvalifikatsioonis kaheksandat aega. Avasõidus sai Järvloo korraliku stardi ja ta oli avaringi järel kümnenda koha piirimail. Sõidu edenedes suutis eestlane pea iga ringiga oma tulemust parandada ja ületas lõpujoone eelmise aasta Euroopa meistri Mike Van Grinsveni (W-Tec), Joe Maesseni (CRQF Quad) ja Ingo ten Vregelaari (Yamaha) järel neljandana. Teise sõidu start õnnestus eestlasel paremini ja ta heitles terve sõidu esiviisikus ning ületas lõpujoone viiendana. Van Grinsven edestas ka nüüd Maessenit ja kolmandaks sõitis end seekord avasõidu kuues mees Joeri Coppelmans (KTM).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis avaetapi Van Grinsven (100 punkti) Maesseni (90 p) ja Coppelmansi (76 p) ees. Esikuuikusse mahtusid veel teise sõidu kuues ten Vregelaar (76 p), sõidud viienda ja neljandana lõpetanud Sven Siongers, kes sai sarnaselt Järvlooga 74 punkti, kuid tänu viimasele sõidule platseerus eestlase ette viiendale kohale.

“Locheni liivarada on mulle eriti harjumatu oma pikkade ja kiirete kurvide tõttu ning minul oli seal raske sõita. Raja olukord ja korraldus olid nagu ikka Hollandis super. Ilmateade lubas küll vihma, aga õnneks oli hoopis kuiv, päike paistis ja sooja pea 10 kraadi. Enda saavutusega olen väga rahul, sest tulemus on palju parem, kui eelmisel aastal saavutatud kümnes koht. Kui enda kallal üldse norida, siis Siongers jäi kripeldama. Esimene sõit käis meil kõva võitlus ja suutsin teda mõne meetriga edestada, aga teises sõitsin lihtsalt temast alguses mööda ja pikalt eest ära, kuid kahjuks andsin lõpu poole natuke järgi ja ta tuli suht ootamatult uuesti mööda. Proovisin küll paar korda temast mööduda, aga ei suutnud,” rääkis Järvloo, kes jäi Hollandisse ja sõitis kohe Ossi treenima, kus sõidetakse järgmisel nädalalõpul meistrivõistluste teine etapp.

Külgvankritel olid parimad sarnaselt eelmisele aastale hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (VMC/Zabel), kes võitsid mõlemad sõidud ja kogusid 100 punkti. Teised oli 86 punktiga sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Gert van Werven – Peter Beunk (VMC/Zabel) ning kolmandaks tulid Andreas Clohse – Christian Verhagen (VMC/Zabel), kes olid sõitudes vastavalt teised ja 11-ndad ning said kokku 75 punkti.

Tanel Reesna ja Ilvars Skultans (Zabel) näitasid kvalifikatsioonis 13-ndat aega. Esimeses sõidus tulid nad avaringilt teise kümne keskel ning suutsid oma kohta sõidu jooksul veidi parandada ja ületasid lõpujoone 11-ndana. Teine sõit õnnestus Eesti-Läti meeskonnal paremini, kui avaringi järel oldi juba esikümnes ning ülejäänud sõidus käis heitlus kaheksandale kohale, kus jäädi lõpuks siiski napi 1,5 sekundiga alla meeskonnale Marcel Willemsen – Bart Sloot ja saadi üheksas koht. Etapi kokkuvõttes said Reesna ja Skultans 62 punktiga kümnenda koha.