Hardi Roosiorg Hollandi meistrivõistluste avaetapil kuues

Raskel Gemerti liivarajal sõideti käesoleva aasta Hollandi lahtiste motokrossi meistrivõistluste avaetapp, kus olid võistlustules Eesti meeskonna Sahkar Racing sõitjad Hardi Roosiorg ja tänavu suuremasse klassi kolinud eelmise aasta 85cc klassi Euroopa meister belglane Jago Geerts.

Roosiorg ja Geerts osalevad sellel hooajal koos 125cc masinaklassis. Kvalifikatsioon algas Sahkar Racing meeskonnale hästi, sest Geertsi aeg oli teine ja Roosiorul 12-s. Esimese sõidu stardis Geerts kukkus ja langes kaugele, kuid suutis end Roosioru järel seitsmendaks sõita. Sõidu võitis hispaanlane Jorge Prado Garcia hollandlase Noud van Kraaij ja belglase Cyril Genot ees. Teises sõidus ületas Roosiorg lõpujoone üheksandana, sõidus teisel kohal sõites kaks korda kukkunud ning seejärel sõidu lõpus viiendal kohal sõites uuesti kukkunud Geerts sai 23-nda koha. Sõidu esikolmiku moodustasid seekord britt Conrad Mewse, Garcia ja Genot.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai 27 punktiga kuuenda koha, Geerts kogus 15 punkti ja platseerus 14-ndale kohale. Etapi kolm paremat olid aga (47 p), Mewse (43 p) ja Genot (40 p).

“Esimene sõit ei saand alguses vedama hästi, aga suutsin end siiski kuuendaks sõita. Teises sõidus hakkas süda kuskil kolmandal ringlil puperdama ja järgmisel ringil kukkusin ning langesin 22-le kohale. Õnneks kogusin end ja sõitsin lõpuks üheksandaks,” võttis oma tööpäeva kokku Roosiorg.

“Päris raske päev oli. Nagu kohalikud ütlesid, siis tegemist olla ühe Hollandi raskeima rajaga. Poisid olid mõlemas sõidus natuke liimist lahti. Jagol oli veel eile kõva nohu ja palavik ning Hardi vist lihtsalt mõtles natuke üle. Aga muidu võib rahule jääda, sest poisid on mõlemad terved ja Hardi kokkuvõttes kuues koht pole ka väga paha ning Jago kiirus oli kvalifikatsioonis ja sõitudes väga hea. Eks nüüd tuleb kõvasti trenni teha, et teisel etapil Halles saaksime näidata, mis puust me päriselt oleme,” oli meeskonna juht Lauri Roosiorg optimistlik.

Sahkar Racing järgmine võistlus toimub 29. märtsil, kui Halle rajal sõidetakse Hollandi meistrivõistluste teine etapp.