Hardi Roosiorg Belgia meistrivõistluste avaetapil kolmas

Moerbeke-Waas’i krossirajal sõideti Belgia motokrossi meistrivõistluste esimene etapp ja eestlastest oli seal võistlustules Sahkar Racing sõitja Hardi Roosiorg, kes osales 125cc klassis. Tema meeskonnakaaslane, belglane Jago Geerts võistles samas sõidus, kuid kuna ta ei ole veel 15 aastane, siis osales ta teises arvestuses.

Roosiorg (KTM) alustas võistluspäeva hästi, kui sõitis ajatreeringul välja 27 osaleja seas kuuenda aja, Geerts sai kirja aga kolmanda aja. Esimene sõit algas Roosioru jaoks väga hästi, kui ta võitis stardi ja püsis liidrina teise ringini, kui temast möödusid ajasõidu kiireim inglane Conrad Mewse (KTM) ja Geerts, kes eestlasega vaikselt vahet suurendasid ja kaks esimest kohta võtsid. Roosiorg heitles ülejäänud sõidu neljandal kohal sõitnud prantslase Maxime Renaux’iga (Yamaha) ning suutis konkurenti lõpuks napi 0,2 sekundiga edestada. Teise sõidu start õnnestus Roosiorul samuti hästi ja noormees kihutas sõidu esimesed paar ringi Renaux’i ja Geertsiga koos, kuid seejärel möödus temast Mewde ning esikolmik nihkus vaikselt eestlaselt eest ning Roosioru saagiks jäi neljas koht. Sõidu võitis Renaux, kes alistas Geetsi lõpuks 0,2 sekundiga, Mewde jäi omakorda Geertsist 6,5 sekundit.
Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid Beloften ehk tulevikulootuste klassi esikolmiku Geerts (50 punkti), Ian De Sweemer (44 p) ja Jimmy Piront (38 p). 125cc klassis sai esikoha Mewse (47 p), teine oli Renaux (45 p) ja kolmas Roosiorg (42 p).

“Ilm ja rada olid väga head. Päike tuli välja õnneks võistluspäeva lõpupoole ja nii oligi parem, kuna varjudega on suhteliselt halb sõita, eriti kui rajal on augud, nagu nüüd oli. Kui paljude arvates oli rada aukus ja raske, siis minu arvates peabki see nii olema. Waasis olid muidugi augud hoopis teistsugused, kui MM-radadel, sest see rada oli tegelikult põllu peal, kuhu oli lihtsalt paar väikest hüpet peale lükatud ning sinna tulid rohkem nagu harrastaja augud sisse. Rada kulges osaliselt liivas ja siis kõval pinnasel, seega pool rada oli liivaauk ja ülejäänud trass rohkem kõva trepp. Esimeses sõidus võitsin stardi, kuid teisel ringil läks esmalt Mewse mööda ja ring hiljem ka Jago. Üritasin nendele küll järgi kihutada, kuid nad läksid ikkagi kuskil üks sekund ringi peale eest ära ja mina pidin Renaux’iga võitlema. Teise sõidu stardis olin kolmas ja sõitsin kaks ringi esimese kahega koos, kuid siis möödus Mewse ning nad kadusid jälle sama vahega eest, mis avasõiduski ning mina võitlesin seekord viienda koha sõitjaga terve sõidu ja edestasin teda lõpuks kindlalt,” võttis oma raske, kuid eduka päeva kokku Roosiorg, kelle järgmine võistlus on juba eeoleval nädalavahetusel Halles sõidetav Hollandi meistrivõistluste etapp.