Leok ja Krestinov kogesid Inglismaal tehnilist ebaõnne

Hawkstone Park krossirajal sõideti Suurbritannia ühe suurema krossisarja Pirelli British Masters avaetapp, kus eestlastest lõid kaasa Tanel Leok ja Gert Krestinov. Sarnaselt teistele Euroopas toimunud võistlustele sadas ka seal vihma, mis muutis võistluse parajaks loteriiks ja mudakrossiks.

Pro MX1 klassi kvalifikatsioonis sõitis Leok (Kawasaki) välja kolmanda ja Krestinov (Honda) kuuenda aja. Esimeses sõidus tuli Leok avaringilt esikuuiku piirimail ja suutis sõidu jooksul hoolimata tõrkuvast tsiklist oma kohta parandada ning jäi lõpuks teisena võitjast Martin Barrist (KTM) maha 12,9 sekundiga. Krestinov oli esimese ringi järel kümnenda koha kandis ja tõusis samuti sõidu edenedes ette poole, kuid pidi sõidu tehnilistel põhjustel paar ringi enne lõppu pooleli jätma. Teises sõidus läks meie sõitjaste paremini Krestinovil, kes suutis end üheksandalt kohalt neljandaks sõita. Leok heitles sõidu esimesed ringi esikolmikus, kuid katkestas oma võistluse neljandal ringil samuti tehnilistel põhjustel.

Avaetapi võitis viimases sõidus teise koha saanud Barr (88 punkti). Talle järgnesid Krestinovi meeskonnakaaslane Kristian Whatley (84 p), kes oli avasõidus neljas ja teises kiireim ning Graeme Irwin (Suzuki, 75 p), tema oli sõitudes vastavalt kolmas ja seitsmes. Leok sai 43 punktiga 12-nda ja Krestinov (39 p) 13-nda koha.