Rannar Uusna Hispaanias viies

Valenciast 150 kilomeetrit põhja pool asuva Vinarose linna ümbruses sõideti käesoleva aasta Hispaania enduromeistrivõistluste teine etapp, kus eestlastest oli võistlemas eelmisel aastal juunioride MM-il üheteistkümnenda koha saanud Rannar Uusna.

Tänavu suuremal, 350cc KTMi tsiklil võistlev Rannar Uusna osaleb sellel hooajal kõikidel tiitlivõistlustel E2 klassis. Laupäeval Fora Forat rannas toimunud publikukatsel näitas Uusna nii enda klassis kui ka üldarvestuses kiireimat aega. Pühapäeval sõideti üheksa katset, kus Uusna näitas enamasti esikümne aegu, kuid peale ühte kukkumist võttis noormees rahulikumalt ja sõitis kindla peale lõpuni. Üldarvestuses kuulus Uusnale lõpuks 11-s ja E2 klassis viies koht. Üldarvestuses võidutses motokrossi maailmameistrivõistlustelt tuttav mees Jonathan Barragan (Gas-Gas, E3), kellele Cristobal Guerrero (Yamaha, E1) jäi alla napi 6,9 sekundiga. Kolmandaks sõitis end Lorenzo Santolino (Sherco, E1), tema kaotas Barraganile 27,9 sekundiga. Uusnal kogunes lõpuks kaotust võitjale minut ja 11 sekundit. E2 klassis moodustasid aga esikolmiku Jaume Betriu (Husqvarna), Victor Guerrero (KTM, +17,2 sek) ja Oriol Mena (Beta, +22,8), Uusna jäi Betriule alla 37 sekundiga.

“Laupäeval oli publikukatse rannas. Liiv mulle istus ja sealt tuli ka kokkuvõttes parim aeg. Pühapäeval tegin esimese ringi katsetel vigu, sest see oli mul esimene võistlus suure 350cc tsikliga, mis vajab veel harjumust. Teise ringi alguse kiirel ülesõidul, mis kulges täies pikkuses kivises jões, kukkusin suhteliselt suurel kiirusel ning sain vasaku käe pöidlale haiget ja vigastasin ka oma vigastusest paranevat paremat õlga. Pärast seda võtsin rahulikumalt ja püüdsin tsikliga harjuda ning proovisime erinevaid amortisaatorite seadistusi. Kuna tegemist oli siiski minu jaoks pigem treeningvõistlusega, kui punktijahiga, siis ei hakanud mõttetult riskeerima,” võttis oma debüütvõistluse suuremal tsiklil kokku Uusna, kes sõitis kohe peale võistlust Itaaliasse treenima.

Uusna esimene tõsine võistlus on 11.-12. aprillil Itaalias Rietis toimuv Euroopa meistrivõistluste avaetapp.