Sahkar Racing sõitjad võistlesid ekstreemsel Hollandi motokrossil

Halle krossirajal sõideti Hollandi lahtiste meistrivõistluste (ONK) meistrivõistluste etapp. Eestlastest olid seal võistlustules Sahkar Racing sõitjad Hardi Roosiorg ja Karel Kutsar. Kuna nii laupäeval, kui ka pühapäeval sadas võistluspaigas vihma, muutus rada iga sõiduga aina raskemaks ning enne teist sõiduvooru alanud tõsisem vihmasadu tõmbas ka võistluspäevale joone alla.

MX klassis osalev Karel Kutsar (KTM) sai kvalifikatsioonis 48 võistleja seas kirja 38-nda aja, mis tagas noormehele koha finaalsõitudes. Eelmisel aastal pikalt vigastuse tõttu eemal olnud ja praegu alles vormi koguv Kutsar heitles enamus sõidust 20-nda koha piirimail, kuid sõidu lõpuosas andis kohti ära ja lõpetas avasõidu 28-ndal kohal. Sõidu esikolmikusse sõitsid end hollandlane Davy Pootjes (KTM), belglane Damon Graulus (Yamaha) ja sakslane Henry Jacobi (KTM).

“Kvalifikatsioonis ei saanud kahjuks kiiret ringi, kuna tsikkel tõrkus, aga õnneks sain siiski finaali. Kuna sellel rajal oli 30 stardipuud, siis pidin startima teisest reast ning ei saanud seega esimeste seas minema. Tõusin sõidu alguses küll mitmeid kohti, kuid siis kukkusin ja kaotasin jällegi positsioone. Nüüd tuleb kõvasti treenida, et 19. aprillil esimesel MM-etapil võimalikult hea tulemus teha,” võttis oma hooaja esimese välisvõistluse kokku Kutsar.

Masinaklassi 125cc kvalifikatsioonis sõitis Roosiorg 48 osaleja seas 11-nda aja, eestlase meeskonnakaaslane belglane Jago Geerts sai kirja aga üheksanda aja. Avasõidus kukkus Geerts kohe alguses ja pidi tõsist vaeva nägema, et mitmekümnest sõitjast mööda saada. Sõidu edenedes parandas belglane pidevalt oma kohti ja ületas lõpujoone viiendana. Sõidu esikolmikusse sõitsid end belglane Cyril Genot (Husqvarna), taanlane Glen Meier ja inglane Conrad Mewse (mõlemad KTM). Roosiorg ei ole veel oma vigastusest taastunud ja otsustas sõidu vahele jätta.

“Minu nädalavahetus jäi vigastuse tõttu lühikeseks. Käisime Jagoga Lieropis trennis ja kukkusime samal ajal, tema minu ees ja mina sõitsin talle otsa ning venitasin kubemelihase ära. Seetõttu oli vasaku jala kurve üsna keeruline võtta ning piirdusin Halles ainult kvalifikatsiooniga. Nüüd tuleme kaheks nädalaks Eestisse ja siis nädal enne läheme Itaaliasse trenni tegema,” rääkis Roosiorg, kelle järgmine võistlus on 18.-19. aprillil Itaalias Arco di Trentos MM-etapiga koos peetav Euroopa meistrivõistluste etapp.

85cc klassis oli Egert Pihlak 50 sõitja seas kvalifikatsioonis 30. ja ainukeses sõidus sai ta 26-nda koha.