Tanel Leok Inglismaal kolmas ja Gert Krestinov neljas

Eile sõideti Lyngi krossirajal Briti MAXXIS meistrivõistluste teine etapp, kus MX1 klassis läksid oma punktisaaki kasvatama ka avaetapil head tulemused teinud Tanel Leok ja Gert Krestinov ning MX2 klassis Harri Kullas.

MX1 klassi kvalifikatsioonis näitas parimat ringiaega Krestinovi meeskonnakaaslane Kristian Whatley (Honda), kellele järgnesid Leok (+0,97), meistrivõistluste liider Simpson (+1,73) ja Krestinov (+3,29).

Esimeses sõidus sai parima stardi Whatley, kuid sõidu võitis siiski Simpson (KTM), kes edestas lõpuks Whatley’d 3,79 sekundiga. Kolmandaks sõitis end prantslane Steven Frossard (KTM), tema jäi Simpsonile alla juba 34 sekundiga. Esimeste ringide jooksul seitsmendal kohal sõitnud Krestinov suutis sõidu lõpuks end neljandaks sõita, Leoki (Kawasaki) tsiklil tuli aga tunnilugeja lahti, mis läks vastu mootorit ja süttis. See pani omakorda kärssama ka mõned teised juhtmed, aga õnneks sai Leok siiski lõpuni ja ületas lõpujoone kaasmaalase järel viiendana.
Teises sõidus haaras Simpson kohe liidriohjad ja ei andnud neid sõidu lõpuni käest. Leok sai hea stardi ja tõusis peagi teiseks, kuid seejärel kukkus ja kaotas kohti. Sõidu edenedes sai ta aga hoo üles ja lõpetas teisena, kaotust Simpsonile 2,7 sekundit, Whatley jäi Leokist omakorda 4,6 sekundit ja oli kolmas. Krestinov tuli avaringilt esikümne piirimail, kuid tegi head sõitu ja oli lõpuks viies.
Viimases sõidus haaras Simpson jälle stardist esikoha ja hoidis seda võiduka lõpuni. Leok pääses peagi Whatley’st mööda ja tõusis teiseks, kuid Simpsonit seekord kätte ei saanud ning kahte esimest lahutas lõpujoonel 1,2 sekundit. Whatley kaotas Leokile juba 18 sekundiga, kuid edestas neljandaks sõitnud Krestinovit 8 sekundiga.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis 75 punktiga Simpson, teine oli Whatley (62 p), kolmas Leok (60 p) ja neljas Krestinov (52 p). Peale kahte etappi on maksimaalse 125 punktiga liider Simpson, kellele järgnevad Leok (98 p), Whatley (95 p) ja Krestinov (88 p).

MX2 klassis võistelnud Kullas (Suzuki) sõitis oma kvalifikatsioonis välja 16-nda aja. Esimeses sõidus, kus esikolmiku moodustasid Max Anstie (Kawasaki), Adam Sterry (KTM) ja prantslane Steven Lenoir (KTM), katkestas Kullas neljandal ringil, kuna tsikkel lõpetas töölepingu. Teises sõidus võidutses taas Anstie, kes edestas seekord Lenoir’i ja Sterryt, Kullas tuli esimeselt ringilt kolmanda kümne keskel, kuid suutis hoolimata tõrkuvast tsiklist veidike kohti parandada ja oli lõpuks 19. Viimases sõidus oli esikolmik sama, nagu esimeseski, taaskord tsikliga kimpus olnud Kullas oli avaringi järel kolmanda kümne lõpus, aga see sõit sujus tal kõige paremini ja ta tõusis lõpuks 15-ndaks.
Etapi esikolmiku moodustasid seega Anstie (75 p), Sterry (64 p) ja Lenoir (62 p), Kullas sai 8 punktiga 21. koha. Meistrivõistluste liider on nüüd neljas olnud Ben Watson (KTM), kellel on sarnaselt Lenoir’iga koos 104 punkti, Sterry tõusis kolmandaks ja tema kaotab esimestele 18 punktiga. Kullas asub 28 punktiga 16-ndal kohal, sama palju punkte on ka avaetapil osalenud Erki Kahrol, kes vigastas end eelmisel nädalal treeningul ja peab nüüd mõnda aega võistlusradadelt eemal olema.