Eesti korvisõitjad noppisid MM-punkte

Malpardida de Cacerese krossirajal sõideti külgvankritega mootorrataste motokrossi kolmas etapp, kus eestlastest korvisõitjatest olid Hispaanias stardis Eesti ja Läti meister Kert Varik koos lätlase Haralds Kurpnieksiga (WSP-Zabel) ja Tanel Reesna, kellel korvis lätlane Ilvars Skultansiga (WSP-Zabel).

Esimese sõidu võitsid hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (WSP/Zabel), kellele järgnesid prantslased Valentin Giraud – Nicolas Musset (WHT/KTM) ja valitsev maailmameister belglane Ben Adriaenssen koos hollandlase Ben van den Bogaartiga (WSP/Husqvarna). Varik – Kurpnieks ületasid lõpujoone 15-ndana ja Reesna – Skultans 20-ndana. Teises sõidus ostusid sarnaselt eelmisele etapile Giraud – Musset, kes edestasid avasõidus neljanda koha saanud Jan Hendrickx – Elvijs Mucenieks (WSP/Husqvarna) ja esimese sõidu viiendaid britte Stuart Brown – Josh Chamberlain (WSP/Zabel). Varik – Kurpnieks parandasid oma tulemust ja ületasid lõpujoone 12-ndana, sama tegid ka Reesna ja Skultans, kes olid 18-ndand.

Etapivõidu võtsid seega Giraud – Musset (47 punkti), poodiumile tõusid nende kõrvale veel Hendrickx – Mucenieks (40 p) ja Adriaenssen – Van den Bogaart (38 p), kes olid teises sõidus neljandad. Varik – Kurpnieks olid 15 punktiga 14-ndad ja Reesna – Skultans (4 p) 19-ndad.

Giraud – Musset tõusid ka MM-liidriks ja nendel on hetkel koos 137 punkti, nendele järgnevad Adriaenssen – Van den Bogaart (130 p) ja Bax – Stupelis (114 p). Varik – Kurpnieks on kogunud 25 punkti, mis annab neile 16-nda koha, Reesna – Skultans (4 p) on 29. ja eelmisel etapil punkte kogunud, kuid Hispaania etapi vahele jätnud Gert Gordejev – Maarek Miil (3 p) 30.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 17. mail Saksamaal Schopfheimi krossirajal.