Aigar Leok MM-i avaetapil teine!

Enduuro maailmameistrivõistlused said avalöögi kaugel Tšiilis, kuhu sõitis ka Aigar Leok. Kui avapäeval olid normaalsed ilmastikuolud, siis ööl vastu pühapäeva sadanud vihm sundis organisaatoreid lühendama endurokatset kahel esimesel läbimisel ja ekstreemkatse üldse ära jätma.

E3 klassis võistlev Aigar Leok (TM) alustas hooaega rahulikult, kui näitas laupäeva esimeses pooles aegu kuuenda koha kandis, kuid päeva teises osas tõstis tempot ning oli lõpuks viies. Klassi esikolmiku moodustasid prantslane Mathias Bellino (Husqvarna), soomlane Matti Seistola (Sherco, +16,78 sekundit) ja austraallane Matthew Phillips (KTM, +23,65), Leok jäi Bellinole alla 1 minuti ja 19 sekundiga. Teine päev kulges Leokile keerulistes tingimustes tunduvalt paremini, kui ta oli mitmel katsel Seistola järel teine, sisse tuli ka paar kolmandat aega ning mõni nigelam. Päeva võitis lõpuks kindlalt esinenud Seistola, kellele Leok kaotas teisena 32 sekundiga, kolmandaks sõitis end endine Leoki konkurent motokrossi MM-i aegadest hispaanlane Jonathan Barragan (Gas Gas), tema jäi eestlasest omakorda 17,7 sekundit.

MM-arvestuses juhib E3 klassis Seistola 37 punktiga, talle järgnevad teisel päeval neljanda koha saanud Bellino (33 p) ja Leok (28 p).

“Esimene päev oli kuiv ja tolmas. Esimesel ringil ei saanud ennast kuidagi käima, kuid siis katse katse järel hakka sōit paremini välja tulema ning päeva lõpuks olin viies. Öö läbi sadas vihma, kuid rajad eile väga porised ei olnudki. Päev algas kohe korralikult, olin oma sõiduga rahul ja sain teise koha kätte! Väljastpoolt näeb asi ilus, aga tegelikkuses kannatasin terve nädalavahetuse oma õlaga, kuid kannatused kandsid vilja. Tahaks siinkohal kindlasti tänada oma perekonda, kes on olnud toeks ja oma toetajaid, ilma kelleta see asi poleks üldse vōimalik,” võttis oma avaetapi kokku Leok, kes plaanib osaleda 2.-3, mail toimuval enduro Eesti meistrivõistluste esimesel etapil Võtsjärve ääres, kuid see sõltub noormehe sõnul lõpuks õla olukorrast.

Maailmameistrivõistluste teine etapp sõidetakse aga 9.-10. mail Hispaanias Seguros.