Soomlased võimutsesid noorte speedway karikavõistluste avaetapil

Tabasalus toimus lõppenud nädalavahetusel Speedway Eesti noorte karikavõistluste etapp, kus meie sõitjatele oli konkurentsi pakkuma tulnud suur hulk Eesti põhjanaabrite tulevikulootuseid.

Kvalifikatsioonisõitude tulemusena olid esikolmikus soomlased Timi Salonen, kes võitis kõik oma sõidud ja sai selle eest 15 punkti, Antti Vuolas (14 p, 4 võitu ja üks 2. koht) ning Toni Hyyryläinen (13 p, 3 võitu ja kaks 2. kohta). Esimeses poolfinaalis edestas Salonen kaasmaalast Joni Laukkaneni, kvalifikatsiooni parimat eestlast Markus Maximus Lille ja Allan Angelstoki. Teises oli aga parim Vuolas, kellele järgnesid Hyyryläinen, Arttu Pentinmäki Soomest ja Karl Johannes Lätik. Finaalis võttis magusa võidu Vuolas Saloneni ja Hyyryläineni ees, Laukkanen oli sunnitud sõidu katkestama. Päeva lõpuks kogusid nii Vuolas kui Salonen võrdselt 20 punkti, ning tänu finaalsõidule kuulus esikoht Vuolasele Saloneni ja Hyyryläineni (16 p) ees. Parim eestlane Lill oli 11 punktiga kuues.

Võistkondlikus arvestuses “Ranna Cup” võitsid Vuolas ja Pentinmäki, kes kogusid 28 punkti. Teise koha said Salonen ja Hyyryläinen (27 p) ja kolmanda soomlased Rasmus Finne ja Laukkanen (21 p). Parim Eesti tiim, kooseisus Angelstok ja Gert Heinvee, said 15 punktiga neljanda koha.

Järgmine Eesti karikavõistluste etapp sõidetakse jälle Tabasalus ja seda 23. mail.