Supermotohooaeg algab Lätis

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Madonas supermotovõistlus, kus toimub lisaks Eesti meistrivõistluste etapile ka Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste esimene etapp. Ühtekokku sõidetakse tänavusel hooajal kuus Eesti meistri- ja karikavõistluste etappi.

Sarnaselt eelmisele aastale selguvad Eesti meistrid masinaklassides S1 ja SuperQuad, karikavõitjad aga klassides Open ja uue tulijana 2stroke. Lisaks on karikaarvestuses veel üks uus klass nimega Street, kus saab osaleda ükskõik millise tänavasõidu- või sportmootorrattaga, mis on kantud registrisse ning tsikkel peab olema läbinud tehnoülevaatuse. Osalejal peab olema aga kindlasti kaitsmetega motosõiduriietus ja jalas vähemalt poolkõrged tugevad saapad. Street klass, mis on on väga populaarne Venemaal, Lätis ja Leedus, tuuakse võistlusprogrammi eelkõige harrastajate osalema julgustamiseks. Kihuta rajal, mitte tänaval! Propageerimise eesmärgil on esimesel aastal osalemistasu Street klassis on ainult 15 eurot, mis sisaldab ka kindlustust. Selles klassis sõidetakse ainult raja asfaldiosa ja sõidu pikkus on 8 minutit pluss 2 ringi ning etapid toimuvad ainult Eesti võistlustel. Ühe kitsendava tingimusena ei või kasutada vihmarehve. Igale etapile on klassi nimisponsor Streetmoto OÜ välja pannud ka igale tsiklimehele vajalikke auhindu, mis jagatakse loosimise teel, ehk siis tähtis pole võit vaid osavõtt. Hooaja kokkuvõttes loositake kõigil etappidel osalenute vahel välja Dunlop rehvikomplekti ja lisaks veel muid hinnalisi auhindu.

Rahalised auhinnad jäävad meistrivõistluste klassis S1, kus I koht saab 200, II koht 100 ja III koht 50 eurot, ning neid jagatakse ainult Eestis toimuvatel etappidel.

Supermoto 2015 kalender
2. mai Madona, Läti
24. mai Aravete
6. juuni Kaana, Soome
4. juuli Tabasalu
25. juuli Rapla
15. august Tabasalu