Soomer ja Kovalenko pidid Imolas katkestama

Kuulsal Imola ringrajal sõideti Superbike klassi MM-etapi raames ka European Junior Cup hooaja kolmas etapp, kust eestlastest olid stardis eelmisel etapil kõva sõidu teinud ja teise koha saanud Hannes Soomer ning naiste arvestuses võistlev Anastassia Kovalenko.

Enzo e Dino Ferrari 4,9 kilomeetrisel ringrajal said Soomer nii esimeses kui teises kvalifikatsioonis kirja kuuenda ja Kovalenko 29-nda aja. Võistlussõidus sai Soomer minema kaheksandal kohal ja sõitis samal positsioonil neli järgmist ringi, kuid siis tuli tal kukkumine ja noormees pidi oma võistluse katkestama. Kahjuks ei läinud paremini ka Kovalenkol, kes peale kordusstarti samuti kukkus ja katkestas. Sõidus võtsid kaksikvõidu itaallased Emanuele Pusceddu ja Paolo Grassia sarja liidri hispaanlase Javier Orellana ees.

Karikavõistluseid juhib endiselt Orellana (66 p), Pusceddul on teisena koos 57 ja Grassial kolmandana 48 punkti. Punktideta jäänud Soomer (31 p) langes kolmandalt kohalt viiendaks.

“Reedese päeva töötasime seadega ja sellega, et mootorrattale teravust ja tunnetust juurde saada, mis Assenis puudu oli. Laupäevasesse kvalifikatsiooni läksime juba hea tsikliga ja plaanisime teha mõned kiired ringid, et mitte rehvi liigselt ära kulutada. Teine stardirida oli sõiduks hea ja kiirus olemas. Sõidus ei olnud aga sellist kiirust, et esiotsas võidelda ja riskide võtmise tulemus peegeldub kahjuks lõpptulemuses. Nüüd on enne Donigtoni etappi palju mõtteainet, et võistluse probleemidele lahendus leida ja loodan, et Inglismaal saan meeskonnale ühe hea tulemuse võtta,” oli Soomer optimistlik.

Kovalenko nädalavahetus oli preili sõnul üpris raske: “Ilmastikuolud olid Itaalias rasked, kuna väljas oli 30 soojakraadi. Juba päev enne võistlust toimunud kvalifikatsioonis põrkas üks konkurent minust möödasõitu tehes tagarattaga vastu minu tsikli esiratast, mille tagajärjel kukkusin ja ei saanud enam jätkata ega oma aega parandada. Võidusõidus oli kukkumisi palju, ühtekokku üheksa ning vahepeal isegi sõit katkestati ja anti uus start. Tänu sellele tekkis mul võimalus kordusstardis naiste arvestuses esikoha pärast võidelda. Alguses sain koha pealt väga hästi minema ja möödusin järgnevates kurvides mitmest sõitjast, kuid siis ühes kurvis pidurdasin esiotsa alt ära, mille tagajärjel kukkusin. Õnneks nädalavahetusest tõsiseid vigastusi ei ole, kuid kahtlustan väikese sõrme luumurdu.”

European Junior Cup neljas etapp sõidetakse 24. mail mainekal Doningtoni ringrajal Inglismaal.