Kert Varik ja Haralds Kurpnieks Saksamaa MM-etapil 14-ndad

Saksamaal Schopfheimis sõideti külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp, kus ainsa eestlasena oli stardis valitsev Eesti meister ja tänavune liider Kert Varik, kellel tänavu korvimeheks Haralds Kurpnieks.

Eesti-Läti meeskond sai kvalifikatsioonis enda grupis seitsmenda koha ning pääses kindlalt finaalsõitudesse. Esimeses sõidus võidutsesid hooaja liidrid prantslased Valentin Giraud ja Nicolas Musset (WHT/KTM), kellele järgnesid hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP/Zabel) ning valitsevad maailmameistrid belglane Ben Adriaenssen ja hollandlane Ben van den Bogaart (WSP/Husqvarna). Varik – Kurpnieks (WSP/Zabel) kasvatasid oma punktisaaki ületades lõpujoone 18-ndana. Teise sõidu võitsid aga Bax – Stupelis Giraud – Musset ja avasõidus viienda koha saanud brittide Stuart Brown ja Josh Chamberlaini (WSP/Zabel) ees. Varik – Kurpnieks said selles sõidus paremini hoo üles ja lõpetasid sõidu 12-ndana. Väga kurvalt lõppes aga Adriaenssen – van den Bogaart võistlus, kui kaasvõistlejatega kokkupõrke tulemusena murdis Adriaenssen mitmest kohast jalaluu ning nende hooaeg on sellega kahjuks lõppenud.

Kokkuvõttes võitsid etapi Bax ja Stupelis, kes kogusid Giraud – Musset’ga võrdselt 47 punkti, kolmanda koha punktid võtsid Saksamaalt Brown – Chamberlain (36 p). Varik ja Kurpnieks olid 12 punktiga 14-ndad.

MM-i üldarvestuses jätkavad liidrina Giraud – Musset (184 p), kellele järgnevad võrdselt 161 punktiga Adriaenssen – van den Bogaart ja Bax – Stupelis. Varik ja Kurpnieks asuvad 37 punktiga 15-ndal kohal.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 25. mail Hollandis Oldebroekis.