Kommertstekst: Valentin Guillod võitis MM-il MX2 klassis teist korda järjest

Dunlopi sõitja Valentin Guillod (Yamaha) võitis teisel järjestikusel FIM motokrossi maailmameistrivõistluste klassis MX2.

Möödunud nädalavahetusel Suurbritannias Matterley Basini rajal toimunud etapp pakkus 53 osavõtja esituses küllalt põnevust. Guillod oli esimeses võistlussõidus teine, kuid teises sõidus õnnestus tal hoolimata kahekordse maailmameistri Jeffrey Herlingsi avaldatud survest võitjaks tulla. MX2 klassi üldkokkuvõttes on Guillod nüüd teisel kohal.

MXGP klassis oli keeruline võistluspäev, kuna esimene sõit katkestati õnnetuse tõttu pärast 15. sõiduminutit. Võistlussõitu alustati uuesti nagu reeglid ette näevad ning end ettepoole sõita suutnud osavõtjate pingutused nulliti, teiste hulgas Team HRC sõitjatel Paulin’il and Bobryshev’il, kes olid end vastavalt kolmandaks ja neljandaks sõitnud. Uuel katsel oli Dunlopi sõitjatest parim Bobryshev (4. koht), tema järel lõpetasid esikuuiku Simpson (KTM) ja Paulin. Ka teises võistlussõidus toimus kõva lahing, Bobryshev üritas valitseva maailmameistri Cairoliga heideldes kolmandat kohta, kuid ületas lõpujoone siiski neljandana. Briti võidusõitja Shaun Simpson oli alguses selle võistlussõidu liider, kuid lõpetas hoopis kuuendana, Paulin tema järel 7. Päeva kokkuvõttes oli Bobryshev neljas, Simpson kuues, Paulin seitsmes ja Monster Energy Kawasaki Racing Team’i Tyla Rattray kümnes.

Ka Kiara Fontanesi jätkab pärast Suurbritannia GP-d MM-üldarvestuses teisel kohal. Honda 150 Euroopa Meistrivõistluste etapil, kus kõik osavõtjad kasutavad Dunlopi rehve, tuli võitjaks Emil Weckman (Soome) ning asus ka üldarvestuses liidriks.

MXGP, MX2 ja WMX sõitjad jätkavad heitlust MM-tiitli üle juba sel nädalavahetusel Prantsusmaa GP-l.