Eestlased Läti meistrivõistluste etapil taas edukad

Gulbenes sõideti möödunud nädalavahetusel meie lõunanaabrite motokrossi meistrivõistluste teine etapp, kus oli traditsiooniliselt palju võistlejaid ka Eestist, sest avaetapilt toodi ära ohtralt poodiumikohti ning hooaja kokkuvõttes on mitmetel eestlastel medalitele väga head väljavaated.

Laupäeval tegi Quad Pro ja Amatööride ühisõitudes hea etteaste oma esimest hooaega täiskasvanute hulgas tegev Kevin Saar, kes oli kvalifikatsioonis Euroopa meistrivõistluseid juhtiva lätlase Edgars Mengelise ja kaasmaalase Sten Jupaschevski järel kolmas. Esimeses sõidus sai stardist kõige paremini minema Saar, keda jälitas Mengelis, kes mõned ringid hiljem ka noorest eestlasest möödus ja kindla võidu võttis. Saar suutis vigu vältida ja oli kindlalt teine ning kolmandana ületas lõpujoone Jupaschevski. Päeva teises sõidus tuli kordusstart, kuna paaril võistlejal oli intsident stardipuuga. Kordusstardi võitis taas Saar ja sarnaselt avasõidule möödus Engelis temast taas mõned ringid hiljem ning lätlane kadus eest. Ülejäänud distantsi sõitsid nii Saar, kui ka kolmandaks tulnud Jupaschevski jälle omavahel suurte vahedega ning samas jäi ka neljas koht Jupaschevskist suhteliselt kaugele.
Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid seega Pro klassi poodiumi Mengelis, Saar ja Jupaschevski. Teistest eestlastest olid samas arvestuses Martin Filatov 5., Henri Mündi 16. ja Martin Adamson 20. Eelmise aasta Eesti meistri Kaspar Kanguri võistlus jäi kahjuks lühikeseks, kui ta quadil purunes esimese sõidus alguses rooliots ja ta kukkus.

Masinaklassis 65cc võttis magusa võidu Romeo Karu, kes võitis mõlemad sõidud Edvards Bidzansi ees, sõidud seitsmenda ja kolmandana lõpetanud Roberts Lusis oli kokkuvõttes kolmas. Teised eestlased esikümnesse seekord ei mahtunud, kui Mikk Kallion oli kahe sõidu tulemusena 12., Hugo Nork 18. ja Richard Paat 29.

50cc klassis saavutas ainus eestlane Cris-Robin Laul kahe sõidu kokkuvõttes seitsmenda koha.

Quad 100 ja 200 klasside avasõidus võidutses lätlane Matiss Palevics Joosep Eesmäe ja kaasmaalase Reinis Bicansi ees. Teises sõidus oli aga parim esimeses sõidus katkestanud Lauri Eizans, kellele järgnesid Palevics ja Eesmäe. Kahe sõidu tulemusena olid Quad 200 kaks ainsat Palevics esimene ja Eizans teine, Quad 100-s võitis aga Eesmäe lätlaste Atis Bredsi ja Bicansi ees. Selles arvestuses osalenud Cris Sten Kutti kukkus kahjuks kvalifikatsioonis, mille tulemusena on tal nüüd käes mõra ja tal tuleb väike võistluspaus.

Kõige väiksemate Quad 50-ste klassis saavutas kokkuvõttes kolmanda koha Tanel Põdra, kes oli sõitudes vastavalt teine ja neljas. Esimesed kaks olid mõlemad sõidud võitnud Markuss Augustovskis ja Karlis Neija, tema lõpetas sõidus kolmanda ja teisena.

Pühapäeval toimunud külgvankrite sõidud võitsid soomlase Riku ja Lari Kunnas. Avasõidus järgnesid nendele Raido Riim – Arno Peever ja Argo Põldsaar – Ruslan Talf. Teises sõidus said aga teise koha kvalifikatsiooni kiireimad, kuid avasõidus kuuenda koha saanud Gert Gordejev – Maarek Miil. Kolmandana ületasid lõpujoone Riim – Peever.
Etapivõidu saavutasid seega Kunnased, kellele järgnesid Riim – Peever ja Gordejev – Miil. Põldsaar – Talf, kes olid teises sõidus alles kümendad, said neljanda koha ning Tanel Reesna – Erki Kõiv olid kokku seitsmendad.

Teisel päeval tõi võidukarika Eestisse Egert Pihlak, kes oli 85cc klassis ainus eestlane ja ta lõpetas mõlemad sõidud teisena. Eestlasele järgnesid avasõidu neljandana lõpetanud ja teise võitnud Sandis-Armins Frienbergs ning Ralfs Edgards Ozolins, kes võitis esimese sõidu, kuid oli teises neljas.

Nüüd kolib Baltikumi krossikaravan Eestisse, kui Karksi-Nuias sõidetakse 30.-31. mail Addinol Eesti meistrivõistluste teine etapp.