Hannes Soomer jätkab Euroopa juunioride karikasarjas kuuendal kohal

Mainekal Donington Park ringrajal Inglismaal sõideti European Junior Cup motoringraja karikasarja selle hooaja neljas etapp, mille stardis olid ka terve hooaja sarjas kaasategevad Hannes Soomer ja Anastassia Kovalenko.

Esimeses kvalifikatsioonis näitas Soomer 12-ndat ja Kovalenko30-ndat aega, teises oli Soomeril juba parem hoog, kui tema aeg oli viies, Kovalenko oma oli taas 30. Kahe kvalifikatsiooni kokkuvõttes kuulus Soomerile viies ja Kovalenkole 30-s stardikoht.

Oma hooaja kolmanda etapivõidu sai hispaanlane Javier Orellana, kes edestas prantslast Guillaume Raymondi ja itaallast Paolo Grassia. Soomer sai stardist hästi minema, kuid pidi eespool toimunud massikukkumise tõttu rajalt välja sõitma ning langes viimaste hulka. Seejärel näitas ta stabiilselt kiireid aegu ja võistluse käigus suutis vaid üks mees eestlasest kahe tuhandikuga kiirema ringiaja sõita. Noormees tegi mitmeid möödasõite ja lõpetas sõidu kümnendana, kuna sõit sai enne otsa. Kovalenko oli naiste arvestuses viies, õrnema soo esikolmiku moodustasid uus-meremaalanna Avalon Biddle, britt Charlie Oakland ja ungarlanna Viktoria Kis.

Karikavõistlustel jätkab 91 punktiga liidrina Orellana, kes edestab Grassiat nüüd 27 punktiga, kellest 7 punkti kaugusele jääb teine itaallane Emanuele Pusceddu, kes osales eelpool mainitud nelja sõitja vahelises kukkumises ja katkestas. Soomer langes koha võrra ja on 37 punktiga kuues.

Järgmine European Junior Cupi etapp toimub 7. juunil Portugalis, kuid nii Kovalenkot kui Soomerit võib näha kodumaal võistlemas juba sellel laupäeval auto24ringil, kui seal sõidetakse Eesti meistrivõistluste esimene etapp.