Aigar Leok MM-etapil 3. ja 9.

Itaalias Rovettas sõideti selle aasta enduro maailmameistrivõistluste viies etapp ning eestlastest olid MM-punkte jahtimas sarnaselt eelmistele etappidele Aigar Leok ja Rannar Uusna. Kivisel ja raskel rajal kulges eestlaste esinemine avapäeval hästi, kuid teisel kahjuks enam mitte nii positiivselt.

Reedesel publikukatsel näitas E3 arvestuses osalev Aigar Leok (TM) oma klassi kaheksandat aega. Laupäeva alusta eestlane aga kohe kolmanda ajaga, millele järgnesid kiiruskatsetelt oma klassi 2., 3., 3. ajad. Siis lipsas Leokil sisse üks 9. koht, kuid päeva teises pooles tulid 4., 2., 5., 3., 5., 5. ja 2. kohad ning Leok sai austraallase Matthew Phillipsi (KTM) ja prantslase Mathias Bellino (Husqvarna) järel kolmanda koha. Bellinol kogunes Phillipsile kaotust 43 sekundit ja Leok jäi omakorda prantslasest 42 sekundit.
Eile ei läinud aga Leokil nii nagu ta soovis ja noormehe enda sõnade kohaselt ei tulnud tal kivisel rajal nii hästi välja, kui päev varem. Kuigi esimeselt katselt tuli 7. aeg, siis Leoki ajad olid eile enamasti esikümne piirimail ja päeva lõpetas ta üheksandana. Esikolmikusse sõitsid end Phillips, Bellino (+35 sek) ja prantslane Antoine Basset (KTM, + 1 minut), kes oli laupäeval neljas.

Maailmameistrivõistluste liidrina jätkab E3 klassis Bellino, kellel on koos 177 punkti, Phillips vähendas küll vahet, kuid ta jääb prantslasest siiski 16 punkti kaugusele. Kolmandal kohal on soomlane Matti Seistola (Sherco, 132 p), kes oli Itaalias 10. ja 8. Leok võttis jõudsalt põhjanaabrile järgi ja jääb temast nüüd ainult 3 punkti kaugusele.

Rannar Uusna (KTM), kes võistleb tänavu E2 klassis, oli publikukatsel seitsmes. Laupäeval näitas noor eestlane head minekut olles esimesel katsel kohe 5., seejärel olid tema kohad 9., 8., 6., 8., 9., 4., 11., 10., 6., 12. ja 9. ning kokkuvõttes kuulus talle E2 klassi 9. koht. Päeva kiireim oli prantslane Pierre-Alexandre Renet (Husqvarna), kellest ainult 7 sekundit jäi kaasmaalane Antoine Meo (KTM), kolmandaks tulnud itaallane Alex Salvini (Honda) kaotas võitjale 1 minuti ja 11 sekundit. Uusnal kogunes Rene’tle kaotust 6 ja pool minutit.
Eilne päev ei läinud Uusnal samuti nii nagu tahtnuks, kui ta katkestas kukkumise tõttu kolmandal katsel. Päeva võitis seekord Meo, kes edestas Renet’d 24 sekundiga, Salvini oli taas kolmas, kuid tal kogunes võitjale kaotust juba poolteist minutit.

Meo säilitas MM-il liidrikoha ja tal on nüüd koos 188 punkti, Renet (175 p) jätkab teisena ja Salvini (157 p) kolmandana, Uusna oma kohta tabelis ei muutnud ja ta on 35 punktiga 12.

Enduro maailmameistrivõistlused jätkuvad 11.-12. juulil Belgias St Hubertis.