800_varik_kurpnieks-foto-rauno_kais

Varik ja Kurpnieks Tšehhi MM-etapil 13-ndad

Kramolinis sõideti lõppenud nädalavahetusel külgvankrite maailmameistrivõistluste kaheksas etapp, kus ainsa eestlasena oli stardis valitsev Eesti meister Kert Varik, kes võistleb sellel hooajal koos lätlasest korvimehe Haralds Kurpnieksiga.

Kuna otse ajasõidust Eesti – Läti meeskond võistlussõitu ei pääsenud, siis tuli neil osaleda last-chance ehk maakeeli lohutussõidus. Selles nad aga ei vääratanud ja selle võit tagas ka koha finaalidesse.
Avasõidu võitis eelmisel etapil MM-liidriks tõusnud hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP/Zabel). Nendest 5,7 sekundi kaugusele jäi belglane Jan Hendrickx, kes lõpetas eelmise etapi lõppedes koostöö lätlase Elvijs Mucenieksiga ja lõi käed valitseva maailmameistri hollandlase Ben van den Bogaart’iga, sest tema paarimees belglane Ben Adriaenssen murdis Saksamaa etapil mitmest kohast jala ja on selle hooaja lõpuni audis. Kolmandaks sõitsid end Daniel Willemsen – Robbie Bax (WSP/Zabel), kes jäid võitjatest 12,3 sekundit. Varik – Kurpnieks (WSP/Zabel) suutsid end lõpuks 15-ndaks sõita, nemad kaotasid võitjatele minuti ja 41 sekundit. Bax – Stupelis võtsid ka teisest sõidust maksimumpunktid, kui edestasid Hendrickx – van den Bogaart’i (WSP/Husqvarna) 3,8 sekundiga. Kolmandaks sõitsid end avasõidu viiendad britid Stuart Brown – Josh Chamberlain (WSP/Zabel), kes kaotasid esikohale 5,6 sekundiga. Varik – Kurpnieks parandasid oma tulemust koha võrra ja olid 14-ndad, nendel kogunes kaotust parimatele minut ja 48 sekundit.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitsid seega Bax – Stupelis (50 p), teised olid Hendrickx – van den Bogaart (44 p) ja kolmandad teises sõidus neljanda koha saanud Willemsen – Bax (38 p). Varik – Kurpnieks saagiks jäi 13 punkti ja 13-s koht.
Bax – Stupelis suurendasid MM-tabelis oma edumaad ja meestel on nüüd koos 311 punkti. Neile järgnevad Kramolinis kuuenda koha saanud prantslased Valentin Giraud – Nicolas Musset (WHT/KTM) 290 ja Hendrickx – van den Bogaart 276 punktiga, Varik – Kurpnieks platseeruvad 64 punktiga 16-ndal kohal.

Maailmameistrivõistlused jätkuvad 27.-28. juunil Belgias Genk’i krossirajal.

,