Vasalemmas jätkuvad triali meistrivõistlused

Sellel nädalavahetusel, 4.-5. juulil toimub Vasalemma karjääris Eesti meistrivõistluste teine ja kolmas etapp mototrialis, kus atraktiivsel paekivisel rajal asub võistlema sportlaseid nii Eestist, Lätist kui ka Soomest.

Võisteldakse seitsmes erinevas võistlusklassis. Kõige pisematele poistele ja tüdrukutele on valmis seatud klass Green sektsioonid, kus rajale lähevad peamiselt elektrimootorrattad. Alaga alustajad ja harrastajad võtavad mõõtu võistlusklassis Hobi, kus takistused on küll tagasihoidlikud, aga võistlus käib peamiselt reeglite ja võistlusnärvi peale. Klassis Mini sõidavad noored poisid ja tüdrukud juba bensiinimootoriga mootorratastega, mille kubatuur on enamasti 50-80ccm ja ka elektrimootorratastega. Võistlusklassist Mini edasijõudnud noored võistlevad klassis D-juunior ja peamiselt 80-125ccm bensiinimootoriga mootorratastega. Klassis D võtavad mõõtu noored võistlejad koos edasijõudnud sõitjatega klassist Hobi. Võistlusklassist D edasjõudnud sõitjad võistlevad klassis C, kus sektsioonis on võrreldes D klassiga keerukamad pöörded ja suuremad takistused. Võistlusklassis B võistlevad juba kogenud võistlejad, kes osalevad palju ka välisvõistlustel, kaasaarvatud EM ja MM etappidel. Klass B sõitjatelt nõuavad sektsioonid palju julgust ja võistluspinge taluvust, seejuures on antud klass pealtvaatajale rohkelt sõiduilu pakkuv.

Võistlusel saab kaasa lüüa ka rajakohtunikuna. Kohtunike töö on tasustatud ja vajaduse korral viib peakohtunik läbi ka kohtunike koolituse. Oma huvist anda märku komisjoni esimehele Ilmar Kaldile, ilmar.kald(at)gmail.com.

Laupäeval algab võistlus kell 11:00 ja pühapäeval kell 10:00.

Võistluse korraldamist toetavad CRAMO ja MK GasGas

Võistlusjuhend: https://msport.ee/events/triali-emv-ii-iii-etapp/