Kert Varik ja Haralds Kurpnieks Saksamaa MM-etapil 15.

Saksamaal Strassbessenbachis sõideti külgkorvide motokrossi maailmameistrivõistluste 11. etapp. Sarnaselt eelmistele etappidele oli ainsa eestlasena võistlemas Kert Varik, kellel korvimeheks tänavu lätlane Haralds Kurpnieks.

Kui osadel etappidel saavad Varik – Kurpnieks (WSP/Zabel) kvalifikatsioonist otse finaalidesse, siis on ka etappe, kus nii hästi ei lähe ja sedasi kulges ka Saksamaal, kui enda grupis saadi alles 20. koht. Õnneks saavutasid mehed lohutussõidus kolmanda koha ja pääs finaalidesse oli tagatud.

Esimese sõidu võitis 10-kordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen koos kaasmaalase Robbie Bax’iga (WSP/Zabel), kellele järgnesid prantslased Valentin Giraud – Nicolas Musset (WHT/KTM) ja belglane Jan Hendrickx, kellel korvis hollandlane Ben van den Bogaart (WSP/Husqvarna). Varik – Kurpnieks tegid korraliku sõidu ja ületasid lõpujoone 14. kohal.

Willemsen ja Bax olid ka teises sõidus hoos ning võtsid ka siit sõidust võidu edestades Hendrickx – van den Bogaart ja Giraud – Musset meeskondi. Varik – Kurpnieks olid seekord 18.

Etapivõidu said seega 50 maksimumpunktiga Willemsen ja Bax, kellele järgnesid Hendrickx – van den Bogaart ja Giraud – Musset meeskonnad võrdselt 42 punktiga. Varik – Kurpnieks platseerusid 10 punktiga 15. kohale. Maailmameistrivõistluseid juhib Saksamaal neljanda koha saanud Hollandi – Läti meeskond Etienne Bax – Kaspars Stupelis (WSP/Zabel), kellel on koos 437 punkti, teisena jätkavad Giraud – Musset (412 p) ja kolmandana Hendrickx – van den Bogaart (378 p). Varik – Kurpnieks on 84 punktiga 16. kohal.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 1.-2. augustil Kiviõlis, kus Euroopa meistrivõistluste punkte jahivad ka quadisõitjad ning esmakordselt selgub Euroopa meister mootorrataste mäkketõusus.