Noorte motokrossi karikavõistlused jätkusid Ida-Virumaal

Toilas Pühajõe krossirajal sõideti käesoleva aasta Hartwall Jaffa noorte motokrossi karikavõistluste üheksas ja ühtlasi ka eelviimane etapp. Lisaks jagasid Freetime Mini MX karikavõistluste kolmanda etapi raames punkte ka mitme Mini MX klassi motosportlased.

50cc klassis sai oma hooaja esimese etapivõidu Robin Randoja (KTM Racing Team). Kui esimeses sõidus kuulus talle sarja liidri ja Toilas kvalifikatsioonis teisi suure vahega edestanud Romeo Pikandi (KTM, Viljandi VMK) ja Richard Paat’i (KTM, AYR Racing Team) järel kolmas koht, siis teises sõidus oli tema kiireim ning edestas omakorda Paati ja avasõidus neljanda koha saanud Hannes Hanimäge (KTM, Sõmerpalu MK). Pikand, kes oli alguses teine, kuid ebaõnnestus ja langes paar kohta, pidi neljanda kohaga leppima. Etapi võitnud Randoja kogus kahe sõidu tulemusena 45, Paat 44 ja Pikand 43 punkti.
Hartwall Jaffa karikavõistluste kindla liidrina jätkab Pikand (414 p), teine on Randoja (357 p) ja kolmas Hanimägi (302 p).

50cc junior arvestuses oli sarnaselt kahele eelmisele etapile parim Kevin Nõgesmaa (KTM, Viljandi VMK), kellele järgnesid nagu ka eelmisel etapil võidumehe klubikaaslane Ruben Lindemann ja Gregor Kuusk (KTM, RedMoto Racing). Kui eelmisel etapil oli parem Lindemann, siis seekord jäi peale Kuusk, kes oli avasõidus Nõgesmaa ja Lindemanni järel kolmas, kuid teises Nõgesmaa järel, kuid Lindemanni ees teine.

Klassis 65cc võitis avasõidu Paikuse motoklubi noor sõitja Joosep Pärn (KTM), kes edestas Mikk Martin Lõhmust (KTM, KTM Racing Team) ja Juri Vinogradovit (KTM, Narva MK). Teises sõidus oli aga parim Narva poiss, kellele järgnesid Lõhmus ja Pärn, mille tulemusena kuulus ka etapi esikoht Vinogradovile, kes kogus võrdselt 45 punkti Pärnaga, Lõhmus jäi 44 punktiga kolmandaks. Tänu Toila etapi võidule suurendas Vinogradov (362 p) oma edumaad nüüd neljandaks jäänud venelase Ilias Krasnitskiy (KTM, 353 p) ees, kolmandana jätkab Lõhmus (320 p).

85cc klassis võitis mõlemad sõidud eelmisel etapil teise koha saanud Egert Pihlak (KTM, Motoextreme). Esimeses sõidus järgnesid talle Hans Arvet Tilk (Kawasaki, Märjamaa SK) ja Alex-Allar Rebane (KTM, Pärm Racing Team) ning teises avasõidus alles 10. koha saanud Venemaa noor sõitja Pavel Mangushev (KTM) ja esimese sõidu neljas Kevin Soe (KTM, Motoklubi K&K). Kahe sõidu kokkuvõttes järgnesid Pihlakule (50 p) võrdselt 38 punkti kogunud Soe ja Rebane, kes oli teises sõidus 4. Sõidus osales ka üks vapper õrnema soo esindaja Teele Raja (Yamaha), kes sai 12 osaleja seas 9. koha.
Karikavõistluseid juhib Soe (338 p), talle järgnevad Tilk (329 p) ja Rebane (311 p).

Freetime Mini MX Expert ja 35+ ühissõidud võitis kindlalt Läti äss Raivis Levans (Bucci Moto). Esimeses sõidus järgnesid talle Marthi Lepik (Bucci Moto, MRC MK) ja Karl Saat (Bucci Moto, Pärnu MC) ning teises Saat ja avasõidus viienda koha saanud Mati Tagapere (Rotek, MRC MK). Lepik seevastu kukkus avaringil ja seda nii õnnetult, et tema hooajal on esialgsete andmete kohaselt viga saanud jala tõttu kahjuks joon all. Expert klassis sõitsid end esikolmikusse Levans (50 p), Saat (42 p) ja Sasha Võsa (Pitpro, Viljandi VMK, 38 p). Vanuseklassis 35+ oli võidumees Tagapere (50 p), kellele järgnesid Romet Ahi (Pitpro, MRC MK, 44 p) ja Meelis Liivrand (Bucci Moto, Pühajõe Motokeskus, 38 p). Expert sarja liidriks tõusis Saat (127 p), teine on Võsa (114 p), kellest punkti kaugusel on senine liider Lepik. Kaks viimast etappi võitnud Tagapere juhib 144 punktiga 35+ arvestust, kus talle järgnevad Ahi (122 p) ja lätlane Jurijs Sigajevs (Bucci Moto, 104 p), kes oli Toilas 4.

Mini MX Beginner esimese sõidu võitis Kristel Raba (Bucci Moto, Viljandi VMK) napi 1,7 sekundiga Karl Niinelo ees, kolmandaks sõitis end Karmo Sarapuu (Pitpro, MRC MK). Teise sõidu võitis aga avasõidus neljanda koha saanud Hans Arvet Tilk (Bucci Moto, Märjamaa SK), kellele järgnesid Niinelo ja lätlane Guntis Lakstigala (Bucci Moto), kes oli esimeses sõidus 5. Kahe sõidu kokkuvõttes võidutses Niinelo (106 p), teine ja kolmas olid võrdselt 104 punkti kogunud Tilk ja teise sõidu neljas Raba. Aeglasemate Beginner klassi esikolmiku moodustasid Karl Linke (Pitpro), Marleen Valdas (Pitpro) ja Kaido Raal (Pitpro, Tihemetsa MK).
Freetime Mini sarja liider on Tilk (328 p) Niinelo (308 p) ja Lakstigala (299 p) ees, Raba on 285 punktiga 4.

Mini MX 88Semi klasside sõidud võitis Kristel Raba Marthi Lepiku isa Marko (Rotek, MRC MK) ees. Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha kummaski sõidus neljandana lõpetanud Meelis Heinpõld (Pitpro, Viljandi VM). Karikavõistluseid juhib 120 punktiga Raba, kellele järgnevad Toila neljas Erik-Rennes Pihlak (YCF, Freetime Racing, 106 p) ja Artur Sepp (YCF, AYR Racing Team, 91 p), kes oli Toilas 6.

Hartwall Jaffa noorte motokrossi karikavõistluste ja Freetime Mini MX sarja viimased etapid sõidetakse 20. augustil Läänemaal Linnamäe krossirajal.