Tanel Leok Superkaussi Madona etapil teine

Kui üleeile võistlesid Eesti parimad krossimehed Addinol Eesti meistrivõistluste etapil Lange krossirajal, siis eile olid nad juba Lätis, kus sõideti meie lõunanaabrite populaarseima krossisarja Monster Energy Superkauss kolmas etapp.

MX Pro kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega Tanel Leok (Kawasaki), kellele järgnesid Gert Krestinov, Matiss Karro ja Priit Rätsep Hondadel.

Esimese sõidu võitis Karro 2 sekundilise eduga Davis Ivanovsi (Kawasaki), kellest omakorda 1,9 sekundit hiljem lõpetas Rätsep. Tagasihoidliku alguse teinud Leok jäi Karrost pool minutit ja oli 4., Krestinov jahtis teist kohta, kuid tegi vea ja kukkus ning pidi katkestama. Sõidu neljas eestlane Andero Lusbo (Suzuki) katkestas juba avaringil.

Teise sõidu võitis taas Karro, kes edestas terve sõidu teisena sõitnud Leokit lõpuks 8,2 ja Davis Livsi (KTM) 14 sekundiga. Lusbo oli selles sõidus 5. ja kukkumisest räsitud Krestinov 6. Rätsep pidi sõidu tehnilistel põhjustel katkestama.

Karro võttis ka viimasest sõidust võidu, Krestinov kaotas talle teisena 2,3 ja Ivanovs 6,3 sekundit. Leok oli enamus sõidust neljandal kohal ja samal ka lõpetas. Lusbo oli 8. ja Rätsep ei saanud ka sellest sõidust tehnilisel põhjusel tulemust kirja.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis seega Karro (99 punkti), teise koha sai Leok (92 p) ja kolmanda Ivanovs (90 p), Krestinov (78 p) oli 6., Lusbo (55 p) 15. ja Rätsep (31 p) 19.

Superkauss sarja juhib Ivanovs 278 punktiga, Karro jääb temast maha 23 ja Madonas viienda koha saanud Karlis Sabulis 38 punktiga, kellele omakorda punktiga kaotab Leok. Rätsep (213 p) on 7., Lusbo (137 p) 15. ja ainult ühel etapil osalenud Krestinov 20.

Jauniesi klassis võitis narvalane Aleksei Vinogradov avasõidu, kuid oli viimases kolmas ning ka kokkuvõttes lätlaste Harijs Suharevskise ja Reinis Cudaransi järel kolmas.

Monster Energy Superkauss sarja neljas etapp sõidetakse 13. septembril ehk siis päev peale Addinol Eesti meistrivõistluste viimase etapi avapäeva, kus Eesti parimad osalevad.