Eestit esindavad Rahvuste krossil taas Leok, Krestinov ja Kullas

Täna avalikustati Team Estonia 2015, ehk siis mehed, kes esindavad Eestit selle aasta maailma motokrossi tippsündmusel Rahvuste krossil (Monster Energy FIM Motocross of Nations), mis toimub 26. – 27. septembril Prantsusmaal Ernées. 10 aastat tagasi toimus samal rajal sama suurvõistlus ja Eesti koondis, kuhu kuulusid toona Tanel Leok, Aigar Leok ja Juss Laansoo, saavutas kõrge kuuenda koha.

Prantsusmaal võistleb Tanel Leok (Kawasaki) MXGP klassis, Harri Kullas (Husqvarna) MX2-s ja Gert Krestinov (Honda) Open masinaklassis. Meeskonna manager on Lauri Roosiorg, kes on tuntud ka Eesti ainsa MM-il osaleva motokrossimeeskonna Sahkar Racing juhina.

“Minul oli eelmine aasta meeskonna juhina esimene ja koostöö nii Taneli, Gerdi kui ka Harriga oli Lätis hea. Lisaks olid suureks abiks ka Helen Urbanik Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioonist ja Ivar Kiil, tänu kellele jooksid ka ülejäänud protsessid kenasti ja kuna nad on ka täna meiega ühes paadis, siis lähen veidi rahulikuma meelega Prantsusmaale, kui eelmisel aastal Lätti,” rääkis teist aastat meeskonna tüüri juures olev Lauri Roosiorg. “Harri näitas suvise tiimivahetusega, milleks ta tegelikult võimeline on ja Läti MM-poodium ei olnud ainuke sähvatus, ta on ka ülejäänud etappidel head kiirust näidanud ja arvan, et ta teeb ka Prantsusmaal hea tulemuse. Gert on tänavu minu arvates tugevam, kui eelmisel aastal ning Tanel on siiani Eesti parim, mida on näidanud ka sõidud piiritaga ja kodumaal. Kui kõik asjad Ernées täppi lähevad, siis eelmise aasta tulemuse kordamine ei tohiks võimatu olla ja kui nii väike riik on ikka maailma top 10 sees, siis on see väga hea tulemus.”

Tanel Leoki jaoks on tänavune võistlus juba 15s, kus ta on Eestit esindamas: “Eesti meeskond on tänavu minu arvates parem, kui eelmine aasta, hoolimata sellest, et sõitjad on samad. Gert on sellel aastal Inglismaal ja mujal paremas hoos olnud ning ka Harri liitumine uue tiimiga näitas, mis puust sõitjaga tegemist on. Ka mul endal on tänavu olnud vähem vigastusi ja Lommeli MM-etapil oli kiirus päris hea. Samas on Ernée rada meile raskem, kui eelmine aasta Kegumsis, aga üldiselt valmistatakse Rahvuste krossiks alati rada väga hästi ette, seega arvan, et midagi keerulist ei ole.”

“Eelmine aasta oli Taneli ja Gerdiga väga tore koos sõita. Meil oli hea õhkkond ja oleme rajaväliselt ka head sõbrad, seega nalja saab palju, aga võistlustel oleme kindlasti kõik professionaalid ja anname maksimumi! Ernées olen ainult ühe korra sõitnud, aga siis oli rada väga lahe. See erineb natukene teistest Prantsusmaa radadest, mis on rohkem sellised kõvema pinnasega, Ernées on aga rohkem pinnast peal ja tulevad sooned, mis mulle kindlasti paremini sobib ning usun, et ka Tanelile ja Gerdile,” iseloomustas selle aasta rada Harri Kullas. “See aasta ei saa kindlasti nii lihtne olema, kui eelmine, aga lähme alati ja anname maksimumi. Meil on see aasta ka Rahvuste krossiks vajaminevad kolm head sõitjat koos ja võime midagi erilist korda saata, kui saame kõik enda sõidud ilma tagasilöökideta teha. Laupäeva kindel eesmärk on meeskond finaali sõita ja siis pühapäeval tuleb igal ühel meist oma maksimum sooritus anda ja arvan, et kindlasti on top 10 meil kõigil eesmärgiks!”

“Mul on kindlasti hea meel rahvuskoondisesse valituks saada ja esindada jälle Eestit motokrossi aasta tippsündmusel Prantsusmaal. Kõik kolm oleme see aasta teinud häid sõite ja peaksime korralikeks tulemusteks valmis olema. Anname endast kindlasti parima ning tahame koju tulla tulemusega, mis valmistaks kõigile head meelt,” rääkis üheksandat korda Eestit esindav Gert Krestinov. “Ernées olen ühe korra 2009 aastal sõitnud, aga eks parima iseloomustuse saab anda siis, kui oleme kohal ja esimesed ringid ära teinud.”

Rahvuste kross algab 26. septembril, kui sõidetakse kvalifikatsioonid ja selgitatakse välja need riigid, kes hakkavad järgmisel päeval Chamberlaini karikale võistlema.