Henry Vesilind Euroopa meistrivõistluste finaaletapil 8.

Hollandis Assenis toimunud motokross MM-etapi raames sõideti EMX150 klassi Euroopa meistrivõistluste viimane etapp, kus oli stardijoonel ka Henry Vesilind, kes oli sunnitud osad etapid vigastuse tõttu vahele jätma.

EMX150 klassi, kus võisteldakse identsete Honda tsiklitega, kvalifikatsioonis sõitis Vesilind välja väga hea kolmanda aja. Laupäeval toimunud esimeses sõidus sai Vesilind üpris hea stardi ning tuli avaringilt viiendana, mõneks ringiks langes ta küll kuuendaks, kuid siis ta võttis ühe koha tagasi ja lõpetas viiendana. Teise sõidu start ei läinud aga enam nii hästi ja Vesilind oli alguses 17. kohal, aga õnneks oli noore krossisõitja hoog hea ning ta möödus mitmest konkurendist ja oli lõpuks 10. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle 8. koht, meistrivõistlustel oli ta aga kokku 16. Euroopa meistriks tuli soomlane Emil Weckman, kellele järgnesid britt Jack Bintcliffe ja rootslane Tim Edberg.

“Ajasõidus sain kolmanda koha, mis näitas et olen peale vigastust hästi taastunud. Esimesse sõitu minnes olin üpris närvis ja start ei olnud parim, ning pidin hakkama tagant tulles kõvasti tööd tegema, sest rada oli tehtud ringrajale rannaliivast. Nägin palju vaeva ning ületasin lõpujoone viiendana ja jäin selle tulemusega rahule. Teise starti minnes ei hammustanud ma soomlaste taktikat läbi ja sain väga halva stardi, kuna Tatu Junnola hakkas teisi konkurente vasakule surudes Emil Weckmanile stardisirget vabastama ning mina olin kohe Tatu kõrval. Hakkasin tagant tulles jälle kõvasti tööd rügama ja tõusin kümnendaks. Sarja kokkuvõttes olin 16. ja sellega ma rahule ei jäänud, aga kuna mul jäi vigastuse tõttu kolm etappi vahele, siis on see enam-vähem tulemus. Nüüd pean kõvasti treenima ja Tihemetsa finaaletapiks valmistuma,” rääkis Vesilind, kes on Eesti meistrivõistlustel hetkel teisel kohal ja kaotab esimesele ainult 6 punktiga.

“Mul on Henry üle hea meel. Parema randme vigastusest nii kiiresti välja tulla pole lihtne ning Assenis saavutatu oli tänasel päeval väga tubli saavutus. Mul on selle üle väga hea meel ja nüüd ootame juba pikisilmi Tihemetsa etappi, kus Eesti meistritiitlile tuleb kindlasti kõva lahing,” tunnustas oma noore sõitja etteastet HRC Honda Racing juht Juss Laansoo.

HRC Honda Racing osaleb Tihemetsas toimuval Eesti meistrivõistluste viimasel etapil täies koosseisus ning lisaks Vesilinnule on ka Priit Rätsepal võimalus Eesti meistriks tulla.