100 ringi sõidu registreerimine täies hoos

19. ja 20. septembril toimub Holstre-Nõmme krossirajal juba kümnendat korda Eesti üks omanäolisemaid motokrossivõistluseid – Mehaanikute ja sõprade mitteametlikud maailmameistrivõistlused ehk rahvakeeli lihtsalt MMM, kus tänavu sõidetakse esmakordselt Eesti ja tõenäoliselt ka Euroopas 100 ringi sõit.

Kui laupäeval 19. septembril toimuvad juba eelmistest aastatest tuttavad võidukihutamised, siis pühapäeval sõidetakse Eesti motospordi ajaloos esimest korda selline võistlus nagu 100 ringi sõit, millele pandi nimeks uhke “Race of Champions.”

Kui laupäeval saavad sooloklasside aktiivsportlased ainult oma sõpru või mehaanikuid boksis aidata, niisama võidukihutamistele kaasa elada või osaleda neljarattaliste või külgkorvide sõitudes, siis pühapäeval on ka neil võimalus oma adrenaliinikogus kätte saada, kuna 100 ringi sõidus ehk “Race of Championsil” võivad ka nemad startida.

Võistluse eesmärk on 6 tunni jooksul läbida 100 ringi, mille jooksul võib kasutada ainult ühte võistlusmasinat, millega sõidab 1-3 sõitjat. Osaleda võivad kõik, kellel soovi, olgu nad siis profid, EHKK või MMMi sõitjad. “Võistkond” võib koosneda ka ainult ühest sõitjast e hk siis näiteks Tanel Leok tuleb osalema ja kuna tal on väga hea vorm, siis kihutab ta kõik need 100 ringi üksi, samas võib ta endale näiteks ühe või kaks sõpra võistkonda võtta. Erinevalt teistest võistkondlikest motospordivõistlustest “Race of Championsil” miinimumringide nõuet ei ole, kuid iga registreeritud võistleja peab läbima kindlasti ühe ringi. Ehk siis kui Tanel Leoki kaaslased ei ole erilised motomehed, kuid suudavad tsikliga ühe ringi sõita, siis sõidab Leok 98 ringi ja ülejäänud kaks ainult ühe oma ringi.

Võistluste vältel on lubatud puhata, remontida, süüa jne. Sõita tohib võistlusmasinaga, mille kubatuur on rohkem kui 85cc (kaasaarvatud). Osaleda võivad nii soolotsiklid, külgvankrid, ATV-d kui quadid.

Paremusjärjestus jaguneb järgmiselt:
* Kuldmedal – kõik, kes läbivad 100 ja rohkem ringi;
* Hõbemedal – kõik, kes läbivad 85 kuni 99 ringi;
* Pronksmedal – kõik, kes läbivad 70 kuni 84 ringi.

Kõige kiiremale kolmele 100 ringi läbijale on aga lisaks eriauhinnad. Võidusõit algab kell 10:00 ja lõpeb 16:00.

Võistluste juhend on juba avaldatud ja registreerimine avatud. Lisainfot ja registreeruda saab EMFi lehel www.msport.ee/events/mehhaanikute-ja-soprade-maailmameistrivoistlused-2/ NB! “Race of Champions” registeerimisvorm asub antud veebilehel kohe tavaliste soolode registreerimise all.

Holstre-Nõmme oludega saab tutvuda iga päev, kuid meeles tasub pidada, et rada on treeninguteks avatud kuni 14.09.2015 õhtuni.