Karel Kutsar tuli tänu viimase etapi võidule Eesti motokrossi meistriks

Tihemetsas sõideti käesoleva aasta Eesti motokrossi meistrivõistluste neljas ja ühtlasti ka viimane osavõistlus, kus Sahkar Racing sõitjal Karel Kutsaril oli maksimaalse tulemuse korral reaalne võimalus MX2 klassi Eesti meistritiitel taskusse pista.

Enne viimast etappi lahutas ühelt etapilt MM-etapil osalemise tõttu puudunud, kuid kõik ülejäänud sõidud võitnud Kutsarit liidrist Aleksei Vinogradovist 14 punkti. Kusjuures nende kahe noore mehe vahele mahtus veel kaks sõitjat.

Tihemetsa kvalifikatsioonis sõitis Kutsar välja teise aja jäädes ainult napi 0,024 sekundit oma heast sõbrast lätlasest Tomass Sileikast. Kummaski sõidus aga KTM-il sõitvale Kutsarile vastast ei leidunud ja ta võitis veenva vahega mõlemad võidukihutamised. Kutsar kogus Tihemetsas neljanda koha saanud Vinogradoviga võrdselt 150 punkti ja saavutas tänu viimasele etapile ka Eesti meistritiitli.

“Esimeses sõidus sain stardivõidu ja kohe ka ees minema ning kasvatasin iga ringiga vahemaad ja edestasin Tomassi lõpuks pea 15 sekundiga. Teine start sain ka stardivõidu, kuid siis kaldusin liiga välja ning langesin Tomassi ja Hardi järel kolmandaks. Õnneks suutsin end kohe teisele kohale sõita ja kolmandaks ringiks võtsin ka Tomassilt liidrikoha üle. Seejärel sõitsin jälle järgnevatega vahemaa sisse ja lõpetasin sõidu Hardi ees esimesena. Kokkuvõttes tuli etapilt esikoht ja ka Eesti meistritiitel! Suured tänud Sahkar Racing meeskonnale ja kõikidele enda sponsoritele, kes aitasid mul Eesti meistritiitli koju tuua,” rõõmustas Kutsar, kes stardib eeloleval pühapäeval Holstre-Nõmmel MMM-i raames peetaval 100 ringi võistlusel ühes tiimis koos Andre Park’i ja Henri Roosioruga.

Hardi Roosiorg, kes seni MX2 juuniori klassis osalenud ja eelmisel aastal ka seal Eesti meistriks tuli, oli Tihemetsas stardis juba suurema 4-taktilise 250cc KTMiga ja seda MX2 klassis Kutsari kõrval. Ajasõidust tuli tal 4. aega, mis andis lootust, et hea sõiduga on ka poodiumikoht reaalne. Avasõidus ületas ta lõpujoone kolmandana ja viimases oli ta meeskonnakaaslase järel kindlalt teine. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle Kutsari järgi ja Sileika ees teine koht.

“Võistluspäevaga võib väga rahule jääda, alustades juba kvalifikatsioonist. Kuna olin siiski esimest korda suurema tsikliga stardis, siis väga pingeid peal ei olnud ja seega suutsin sõita välja neljanda koha kaotades Sileikale vaid 1,8 sekundit. Esimene sõit sain stardist kohe neljandana konkurentide taga minema ja hakkasin siis Vinogradoviga kolmanda koha peale võitlema. Sõidu keskel sain temast ka lõpuks mööda ja seejärel hoidsin kohta ja liigseid riske ei võtnud. Teine sõit sain stardist teisena minema, kuid tegin esimesel ringil vea ning langesin neljandaks. Hakkasin siis uuesti pingutama ning suutsin taaskord Vinogradovist mööda sõita ja hakkasin taaskord kohta hoidma. Paari ringi pärast kukkus aga teisel kohal sõitnud Sileika, kellest ma õnnelikult möödusin ja suutsin ka tänu sellele sõidu teisena lõpetada. Kokkuvõtteks tagasid 3. ja 2. koht mulle etapil teise koha. Oli suurepärane võistluspäev ning tahaks tänada peret, treenerit Lauri Lehtlat ning KTM’i, kes tagas mulle hea tsikli,” rääkis oma edukast debüütvõistlusest suuremal tsiklil Hardi Roosiorg, kes võistleb juba eeloleval nädalavahetusel Hollandi meistrivõistluste etapil Ossi krossirajal.

“Hooaja lõpuga võib igati rahule jääda. Meeskond oli kõik tasemel ja tsiklid töötasid laitmatult ning Tihemetsast tuli maksimum, mida saada oli, ehk siis kaksikvõit ja ka meistritiitel. Karel näitas Tihemetsas mõlemas sõidus väga head sõitu ja suutis vigu vältida ning tänutäheks tuli ka meistritiitel, sest ta oli seda väärt, kuna võitis kõik sõidud, kus ta osales. Hardi üllatas muidugi meid kõiki, sest temal oli see esimene võistlus 4-taktilise tsikliga ja kiirus oli kohe hea, mida näitas ka kokkuvõttes teine koht. Nüüd ta saab Hollandis kahel viimasel etapil juba selle tsikliga end proovile, sest uuel hooajal on meil plaanis osaleda just EMX250 klassi Euroopa meistrivõistlustel. Hollandis on stardis ka Jago Geerts, kes püüab paremaid kohti 125cc klassis,” võttis hooaja kokku ja tutvustas veidi ka uusi plaane meeskonna juht Lauri Roosiorg.