Keity Meier pälvis FIMi aasta uustulnuka tiitli

Keity Meier pälvis FIM Rahvusvahelise motospordiföderatsiooni pidulikul tseremoonial auhinna “Rookie of the year” ehk aasta uustulnuk.

Meieri jaoks oli tegu suure üllatusega, aga tema sõnul on selline auhind väga motiveeriv edaspidiseks. Neiu sõnul on olnud 2015. aasta hooaeg väga metsik ja ta on saanud lisaks kõikidele EM etappidele osa võtta ka kõikidest MM etappidest. Siinkohal tänab Keity Meier kõiki toetajaid, treenerid ja abilisi, kes on talle sellel hooajal toeks olnud. Eriti Tapa autokooli ning Roosna-Alliku Pakiautot, tänu kellel osutus võimalikuks äsja lõppenud kuus nädalat kestnud võistlus- ja treeningturnee Euroopas.

12. septembril toimus maailmameistrivõistluse etapp naiste trialis Hispaanias, Teo-s. Võistlustules oli ligi kolmkümmend naissõitjat kümnest eri rahvusest. Võistluspäeval oli ilm kuiv ja sõitjad said nautida tõelisi Hispaania koolkonna radasid, kus mäe nõlvad olid kõrged ja kive lademetes. Meier tuli 14. kohale. Arvestades võistluskonkurentsi ja radade raskust, oli tegemist väga tubli kohaga. Euroopa sõitjate jaoks leidub Hispaania võistlusradadel alati midagi uut. Siinkohal on suur eelis Hispaania ja Itaalia sõitjatel, kel loodusest taolised takistused treeninguteks varnast võtta. Meieri arvates oli tulemus hea, aga alati saab paremini. Hetkel on palju abi olnud Hispaania treeninglaagris toimunud treeningutest koostöös treeneri Roberto Weinbergiga ja minder Jaak Burgiga.

18. septembril toimus FIM Women’s Triali maailmameistrivõistluste viimane etapp Tarragona-s, Hispaanias. Võistlusel oli naissõitjaid kokku 37 ja seda 11-st eri rahvusest. Meieri sõnul oli võistlus tõeline üllatus, sest võistluskoht paiknes kohe ookeani ääres väikses Hispaania külas. “Esmapilgul tundusid rajad rasked, aga võistluse käigus oli sektsioone sõita väga lahe ja huvitav”, lausus Meier. Neiu sõnul olid rajad ehitatud veidi vanakooli triali stiiliga, aga Hispaania treeninglaagris oli ta harjutanud veidi teistsugust stiili. Seetõttu tundis ta puudust kohati Soome koolkonna õpetusest. Eesti naissõitja saavutas 37 konkurendi seast 19. koha. Sõitjate karistuspunktide vahed edetabelis olid vaid paar punkti. Võistluse võitja, inglane Emma Bristow läbis võistluse kõigest 8 karistuspunktiga. Meieri sõnul on trial üks keerulisemaid motospordi alasid, kus pole küll kiirust, aga võisteldakse sõidutehnika ja vigade peale. Neiu sõnul on tema jaoks igal võistlusel palju uut, eriti radade suhtes, aga paljude konkurentide jaoks on sellised rajad tuttavad. Seetõttu oli sellel hooajal toimunud Hispaania treeninglaagrist väga palju abi.

19. septembril toimus FIM Trial des Nations ehk rahvuste trial Tarragona-s, Hispaanias. Tegu on suurima üritusega triali hooaja jooksul, kus sõitjad tulevad kokku üle terve maailma. Iga riik paneb välja oma rahvuste triali nelja liikmelise meeskonna. Eestlane Keity Meier osales segavõistkonnas, kuhu kuulusid taanlannad ja hispaanlanna. Naiste arvestuses saavutati tubli seitsmes koht. Meieri sõnul oli väga tore võistkonna liikmetega sõita ja koheselt tekkis ühine vaim ning sõbruneti kiiresti. Neiu sõnul on tal kurb tõdeda, et ta on hetkel Eestis ainuke naissõitja ning loodab, et ehk saab ükskord päris Eesti naissõitjatest moodustatud naiskonna kokku panna. Võistluste pidulikul tseremoonial antigi Meierile üle auhinna “Rookie of the year” ehk aasta uustulnuk.

FIM Women’s Trial – Teo võistluse kokkuvõte, kus Meier saavutas 14. koha:
 www.youtube.com/watch?v=2BZZBMqMdHo

FIM artikkel Keity Meierist – “Meet Estonia’s Keity Meier”: www.fim-live.com/en/article/meet-estonias-keity-meier/