Varik – Kurpnieks saavutasid MM-il 18. koha

Saksamaal Rudersbergis sõideti külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viimane etapp, kus võistlesid ka enamus etappe kaasa teinud Kert Varik koos lätlase Haralds Kurpnieksiga.

Enda alagrupi kvalifikatsioonis said Varik ja Kurpnieks (WSP/Zabel) Rudersbergis 11-nda koha ning sellega tagati ka finaalipääs. Esimeses finaalsõidus said mehed 19. koha ja teises ületati lõpujoon 20. kohal ning kahe sõidu tulemusena kuulus neile 3 punktiga 22. koht.
Etapivõidu võtsid juba eelmisel etapil MM-tiitli kindlustanud hollandlane Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (WSP/Zabel), kes võitsid avasõidu ja olid viimases teised. Nendele järgnesid esimeses sõidus neljanda koha saanud, kuid teise võitnud prantslane Valentin Giraud, kellel viga saanud paarimehe asemel korvis lätlane Elvijs Mucenieks. Nii sõitudes ja ka kokkuvõttes said kolmanda koha inglased Stuart Brown ja Josh Chamberlain (WSP/Zabel).

Nagu ennist mainitud, siis tulid maailmameistriteks Bax – Stupelis (675 p), hõbeda said tänu viimasele etapile Giraud –Nicolas Musset/Elvijs Mucenieks, kes kogusid võrdselt 579 punkti Saksamaal neljanda koha saanud belglase Jan Hendrickx’i ja hollandlase Ben van den Bogaart’iga. Varik ja Kurpnieks said kokku 114 punkti, mis andis meestele 18. koha. Teised eestlased osalesid ainult osadel etappidel ja MM-punktidele jõudsid nendest Gert Gordejev – Maarek Miil (41 p, 27. koht), Raido Riim – Arno Peever (22 p, 31.) ja Ülar Karing – Juhan Paabstel (13 p, 40.).