Hardi Roosiorg osales Hollandi meistrivõistlustel uues klassis

Nädalavahetusel sõideti Ossi krossirajal Hollandi lahtiste motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp, kus Sahkar Racing sõitja Hardi Roosiorg asus starti enda jaoks uues masinaklassis. Meeskonna teine sõitja, noor belglane Jago Geerts osales aga enda tavapärasest klassis.

Kui seni võistlesid Roosiorg ja Geerts koos juuniorite 125cc klassis, kus võisteldakse kahetaktilistel tsiklitel, siis Ossis istus Roosiorg juba 250cc neljataktilisel masinal ja asus starti MX2 klassis. Samal tsiklil tegi ta eduka debüüdi hiljuti Eesti meistrivõistluste viimasel etapil, kus ta sai tiimikaaslase Karel Kutsari järel teise koha. Ossi kvalifikatsioonis sai Roosiorg oma KTM-il kirja 37 sõitja seas 25. koha. Avasõidus lõpetas eestlane 13. ja teises 14. kohal, mis andis talle etapi kokkuvõttes 13. koha.

“Kvalifikatsioon väga ei õnnestunud, kuna üritasin kõvasti pingutada, aga suutsin iga ring kurvides tasakaalu kaotada ning seetõttu jäin 25ndaks. Esimese sõidu start ei õnnestunud ning pidin tagant ettepoole pingutama, aga kuna sõit kestis 30 minutit, siis võtsin selle ajaga ennast kokku ning sõitsin end 13ndale kohale. Teine sõit pääsesin stardist 20ndana minema ja sain teistega koos kohe pingutama hakata, suretasin küll tsikli sõidu keskel korra välja, kuid suutsin end ikkagi 14ndale kohale sõita. Võistluspäevaga väga rahule ei saa jääda, kuna ei suutnud sõita nii hästi kui suuteline olen. Samas on MX2 klassis tase Hollandis väga kõrge, sest seal osalevad enamus Euroopa meistrivõistlustel osalevatest sõitjatest, kellega tuleb mul järgmine aasta rinda pista. 250sega pean veel korralikult harjutama, eriti kurvitehnikat ja natuke ka hüppeid,” võttis oma MX2 Hollandi debüüdi kokku Roosiorg, kellel seisab seal ees veel üks MX2 klassi etapp.

125cc klassis sai Jago Geerts kvalifikatsioonis kirja teise aja. Esimeses sõidus tuli noorel belglasel kaks korda kukkuda ja ta oli lõpuks 5. Teisest sõidust tuli aga hoolimata ühest kukkumisest sõiduvõit ning etapi kokkuvõttes oli ta teine.

“Minu sõit oli Ossis hea, kuid esimese sõidu rikkusid kukkumised. Sain stardist seitsmendana minema, kuid üks konkurent kukkus minu ees ja ma ei suutnud otsasõitu vältida ning kukkusin. Sama juhtus minuga ka kohe järgmisel ringil ja langesin 30ndaks. Seejärel vältisin vigu ja kihutasin end viiendaks. Teises sõidus olin stardis kolmas ja siis kukkusin taas teisel ringil, aga sealt edasi probleeme ei olnud ja võitsin sõidu,” rääkis Geerts, kes asub enne viimast etappi meistrivõistlustel viiendal kohal.

Hollandi meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 10. oktoobril Milli krossirajal.