Eestlased sõitsid end kindlalt Rahvuste krossi finaali

Täna toimusid Prantsusmaal Ernées Rahvuste motokrossi kvalifikatsioonisõidud, kus kõik kolm Eesti krossisõitjat näitasid head kiirust, mille tulemusena saadi 10. koht ja sellega ollakse kindlalt ka homses finaalis.

Hommikuses stardikoha loosimises tõmbas Dynami:t Team Estonia juht Lauri Roosiorg välja numbri 14, mis andis head eedlused korralike startide puhul headeks tulemusteks.

Päeva esimeses sõidus läksid võistlema MXGP klassi sõitjad, kus Eestit esindas Priit Rätsep. Start õnnestus noormehel hästi ja ta kihutas enamus sõidust esikümne piirimail ning ületas lõpujoone kümnendana. Kuna üks korralik tulemus oli käes, siis oli tiimi teistel sõitjatel natukene lihtsam stardijoonele minna.
Järgmisena oli kord MX2 klassi ja Harri Kullase käes. Start tuli tal väga hästi välja, kui ta oli neljas, kuid avaringil tuli sisse väike viga, mille tulemusena langes ta üheksandaks. Sõidu edenedes tõusis ta taas esikuuikusse, kus võitles viienda koha peale, aga ei hakanud liigseid riske võtma ja sõitis lõpuosa kindla peale ning oli 7. Kullase ja Rätsepa tulemuste põhjal oli Eesti juba finaalis, kuid täpne koht sõltus kolmandast sõidust.
Päeva viimases Open klassi sõidus osalenud Tanel Leok jäi stardis ühte suuremasse puntrasse ja oli kolmanda kümne piirimail. Seejärel parandas ta aga vaikselt oma kohta ja sõitis end lõpuks üheksandaks.

Peale nõrgima tulemuse maha arvamist jäi Eesti koondise saldosse 16 miinuspunkti, mis andis kümnenda koha. Päeva kindlad valitsejad olid peoperemehed, kes võitsid kümnete tuhandete kaasmaalaste marulise kaasalemise najal kõik kolm sõitu. Teise koha sai USA, kellel läks kirja kaks teist kohta ning kolmandad on belglased, kes kogusid 8 punkti. Eesti ette jäid veel Saksamaa (10 p), Uus-Meremaa (10 p), Holland (12 p), Hispaania (13 p), Austria (14 p) ja Šveits (15 p).

Homme sõidetakse Ernées finaalsõidud ja selgub selle aasta maailma parim motokrossiriik.