Hannes Soomer stardib Prantsusmaal MM-etapil!

Eeloleval nädalavahetusel võõrustab mootorrataste maailmameistrivõistlusi ringrajasõidus Magny Coursi ringrada Prantsusmaal, kus toimub selle hooaja MM-võistluste eelviimane etapp (Superbike FIM World Championship), millel osaleb üllatuslikult ka 17. aastane Hannes Soomer.

Võistkonnaga Kallio Racing allkirjastatud leping katab vaid eeloleval nädalavahetusel toimuvat etappi ning on Hannesele loodetavasti heaks hüppelauaks pidades silmas järgmist hooaega.

Vesa Kallio sõnul on ta Hannes Soomeri tegemisi tähelepanelikult jälginud ja talle meeldib nii tema kiirus kui ka töötahe, mida Hannes on näidanud Eesti ja Soome meistrivõistluste etappidel kui ka kihutades sarjas European Junior Cup (EJC). Kuigi algse kava kohaselt pidi Hannes startima koos Kallio Racingu teiste sõitjatega – kelleks on Niki Tuuli ja Eemeli Lahti – mõnel Euroopa meistrivõistluste etapil klassis Superstock 600, jäi see plaan lõpuks katki, sest võistluskalendrisse allesjäänud etappidele polnud võimalik enam registreeruda. Võistkond asus seepeale otsima teisi võimalusi ja leidis veel parema lahenduse. Hannes Soomeri jaoks on see lausa märgilise tähendusega sündmus, sest alles kolm aastat tagasi seadis ta koos enda sõprade ja toetajatega enesele eesmärgiks osalemise mõnel MM-etapil. Viimastest rääkides pole Vesa Kallio ainus, kellel on teravad silmad ette näidata – seoses Magny Coursi etapiga liitus Hannese toetajatega ka Inbank AS. “Hannes sai unikaalse võimaluse panna ennast proovile ühes maailma tugevaimas võistlussarjas. Need on olulised hetked ühe sportlase elus. Me elame kaasa ja toetame andekat noort inimest tema suure unistuse täitumisel,” lisas Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.

Nädalavahetusel peetav võistlus on Hannese jaoks äärmiselt tähtis järgmist hooaega silmas pidades, sest tema on üks nendest sõitjatest, keda Vesa Kallio sooviks uuel aastal oma võistkonnas näha. „Klassi Supersport ratas võimaldab meil paremini jälgida sõitjat, tema kohanemisvõimet ja seadistusoskusi. Me saame koguda enam andmeid ja see valik on kasulik ka sõitjale, sest treeningaega on rohkem kui klassis Superstock 600,“ arvas võistkonna pealik. „Ma usun, et võime Prantsusmaal ka punkte teenida, kuid meie põhieesmärgiks on siiski näha, kuidas suudab Hannes võistkonnaga koos töötada“.

Hannes Soomer omakorda tänab Kallio Racing’t selle võimaluse eest ja lubab anda endast maksimumi: „Ma ei oska hetkel isegi ütelda, milliste eesmärkidega Prantsusmaale minna, kuid tähtis on see, et saan seal võrrelda, milline on minu kiirus võrreldes MM-võistluste tasemega. Ma teen oma parima ja tahan sellest nädalavahetusest õppida nii palju, kui vähegi võimalik“.

Magny Coursi Superbike MM-etapp sõidetakse ajavahemikul 02.10-04.10, sellele saab kaasa elada nii Eurospordi kui ka lehekülje www.worldsbk.com vahendusel.