Motoextreme klubi võttis Lätist väärt võidu

Liepajas sõideti meie lõunanaabrite motokrossi meeskondlikud tiitlivõistlused, kus osalesid ka noored Eesti sõitjad. Oma formaadilt meenutab see võistlust suuresti Rahvuste krossi, kus igas klassis osaleb ühest klubist üks sõitja.

85cc ja 125cc esimese ühissõidu võitis Andreas Hiiemägi, kellele järgnes Robert Saun ja lätlane Toms Babris, kes kõik võistlesid 125cc arvestuses. 85cc klassis oli aga esikolmik Egert Pihlak, Kairo Katkosilt ja Läti poiss Ralfs Edgars Ozolins, Romeo Karu oli selles arvestuses 6. Teisest sõidust tuli aga kolmikvõit, kui esimesena lõpetas avasõidu seitsmes Rait Kaimer, Hiiemägi ja Saun olid seekord 2. ja 3. 85ste esikolmikusse sõitsid end seekord Ozolins, Pihlak ja Katkosilt, Karu oli 5.
65cc klassi avasõidus olid Tristan Uiga 4., Joosep Pärn 5. ja Hugo Nork 7. Teises sõidus sai Uiga taas 4nda koha, Nork oli seekord 6. ja Pärn 7.

125cc, 85cc ja 65cc koondtulemuste põhjal saavutas 12 miinuspunktiga esikoha Motoextreme motoklubi, kuhu kuulusid Uiga, Pihlak ja Saun. Poodiumile mahtusid veel lätlaste Marupe (15 p) ja Motosports RT (16 p) klubid, KTM Racing Team Estonia (Pärn, Katkosilt, Kaimer) oli 17 punktiga 4. ja Motoextreme II (Nork, Karu ja Hiiemägi) 20-ga 6.

Liepajas igal aastal parimale 85cc klassi sõitjale antava rändkarika sai seekord enda valdusesse Egert Pihlak (47 punkti), teine oli Ozolins (45 p) ja kolmas Katkosilt (42 p).

Motoextreme klubi esindaja Peep Norki sõnul oli tegemist üliraske liivarajaga, kus enamikul noortekrossidel hiilanud läti sõitjaid õnnestus eestlastel seekord siiski edestada.

Suurte klasside sõitudes osales ainult Hendrik Talviku, kes võistles Open arvestuses. Esimeses MX2 ja Open klasside ühissõidus, kus esikolmiku moodustasid kohalikud sõitjad Matiss Karro, Tomass Sileika ja Toms Macuks, lõpetas Talviku viiendal kohal. Teises MX1 ja Open sõidus oli Talviku Karro, Davis Ivanovsi ja leedulase Arunas Gelaznikase järel neljas.