Viis vaprat eestlast võistlesid maailma suurimal endurovõistlusel

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Rootsis Gotlandi saarel 32ndat korda maailma suurim endurovõistlus Gotland Grand National, kus rasket rada ja keerulisi ilmastikutingimusi käis trotsimas 2410 motosportlast üle maailma. Motofestivali, kus toimusid lisaks endurovõistlusele ka mess, näitused, kontserdid ja palju muud, väisas sellel aastal kokku üle 15 000 külastaja.

Eesti endurosõitjad on juba pikemat aega sellel võistlusel ennast proovile panemas käinud ja tänavu oli sinimustvalgeid rajal viis: Toivo Nikopensius, Aare Kattai, Jüri Koger, Endrik Raal ja Timofei Žuravljov. Meie sõitjad said võistluse ilma märkimisväärsete probleemideta läbi ja jäid oma tulemustega enamjaolt rahule, kuna starditi suhteliselt tagant. Seda sellepärast, et stardijärjekord põhineb suuresti eelmise aasta tulemustel, kus Nikopensius pidi keti purunemise tõttu katkestama, Kattai ei osalenud üldse jne.

Kolmetunnise võistluse võitis sellel esmakordselt osalenud austraallane Josh Strang, kes edestas norralast Even Heibye’d napi 6 sekundiga, kolmandaks tuli sarnaselt esiduole Elite klassis osalenud rootslane Jesper Jönsson, tema jäi aga võitjast juba 5 ja pool minutit. Eestlaste parim oli Nikopensius, kes sai absoluutarvestuses 401. koha, Motion4 50-65 klassis oli ta aga 49. Raal oli üldis 797. (Motion2 30-39 klassis 118.), Žuravljov 1318. (Motion2 30-39 237.), Kattai 1397. (Motion3 40-49 388.) ja Koger 1571. (Motion3 40-49 447.).

Peale võistlust algas juba kohe registreerumine järgmise aasta võidukatsumisele ja eestlased on ka 2016 aastal Gotlandil stardis, kes täpsemalt, selgub juba järgmisel sügisel.