Kolm eestlast läheb võistlema maailma vanimale ekstreemenduurole

Priit Biene (paremal) ja Toomas Triisa, foto Pille-Riin Biene

Dakari ralli kogemustega Mart Meeru ja Toomas Triisa ning tänavu esimese hooaja enduuro Euroopa meistrivõistluste sarjas võistelnud Priit Biene stardivad detsembri algul toimuval maailma vanimal ekstreemenduuro võistlusel Roof of Africa.

Lõuna-Aafrika Vabariigi südames asuvas Lesotho kuningriigis peetakse ränkrasket võidusõitu alates 1969. aastast. Üritust kutsutakse ekstreemenduuro emaks, sest sellest on saanud innustust teised maailmakuulsad suurvõistlused nagu Rumeenias sõidetav Red Bull Romaniacs, Sea To Sky Türgis jne.

Roof of Africa võistlustrass kulgeb mägedes 1500 – 3000 meetri kõrgusel merepinnast ning on enduuro ringkonnas tuntud oma raske läbitavuse poolest. „Teada on, et ees ootavad meid kõik maailma kivid,” iseloomustab trassi Toomas Triisa ning lisab: ”Meie jaoks on põnev ka see, et ajal kui Eestis algab talv, algab seal suvi.” Priit Biene täiendab: ”Kuum ilm mängib kindlasti suurt rolli. Sooja on oodata ligikaudu kolmkümmend kraadi.”

Võistlustulemusi arvestatakse kolmes klassis – kuld, hõbe ja pronks. Eestlased osalevad pronksklassis. Huvitavaks proovikiviks saab olema ka mootorratastega kohanemine, sest oma tsikleid Eestist kaasa ei võeta, vaid need renditakse kohapealt. „Oleme viis päeva enne starti juba Lesotho Kuningriigis kohal ja selle aja jooksul saame tsikleid testida ning seadistada,” sõnab Biene.

Roof Of Africa stardib 2. detsembril, finišisse jõuavad sõitjad 5. detsembril. Võistluste tulemusi saab jälgida veebilehel www.roofofafrica.info