Adrenalin Arena Kids Cup’ilt võttis osa rekordarv võistlejaid

Novembri viimasel pühapäeval, esimesel advendil sõideti motohallis esimene etapp kolmeosalisest lastesarjast Adrenalin Arena Kids Cup. Kohal oli 107 noort motosõpra, seda viiest riigist – Eesti, Venemaa, Läti, Leedu ja Soome.

Stardipuud olid täis, 50cc junior ja 85cc sõitis kahes grupis, 65cc koguni kolmes. Auhindu jagus kõigile osavõtjatele ja auhinnalauda aitas katta ITM Electric OÜ, Roklin Ehitus, HMK Auto ja A le Coq.

Kõige väiksemad klassis 50 junior asusid võistlustulle esimestena, sel korral oli kiirem Kevin Nõgesmaa, kes võitis kindlalt nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad sõidud, tema järel teine Kaarel Kutsar ja kolmas koht läks Läti preilile Patricia Berzinale.

50cc masinaklassis võit läks sel korral Lätimaale Ričards Alens Galcinsile, kes jättis oma selja taha kohalikud, Sõmerpalu MK poised, Hannes Hanimägi ja Sebastian Leoki.

65cc klassis oli osalejaid sel korral kõige rohkem – koguni 36 poissi, kes kõik võitlesid pääsu eest finaalsõidus, kuhu said vaid 15 kiiremat. Selles võidusõidus pidid poodiumikohtadest eestlased suu tühjaks pühkima, sest esimene kohalik poiss oli alles 8. kohaga Richard Paat (AYR Racing Team). Esimese koha noppis selles sõidus samuti lätlane, Evards Bidzans, teine ja kolmas koht läksid Venemaale Ilias Krasnitskiyle ja Elisey Oreshkinile.

85cc masinaklassi sõidud olid ilmselt päeva põnevamad, sest juba kvalifikatsioonis mahtus kahe sekundi sisse koguni üheksa poissi, kiirem Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu Motoclub), tema järel Henry Vesilind (HRC Eesti Racing Team) ja kolmas, eelmise aasta Adrenalin Arena Kids Cup 65cc karikiavõija, soomlane Sampo Raino. Esimeses sõidus sai hea stardi kvalifikatsiooni kiireim Taliviku, temajärel Vesilind ja Kairo Katkosilt (Kose AMK). Mõne ringi möödudes, Jörgen-Matthias aga eksis ning lasi konkurendid mööda. Võrdses ja tasavägises võistluses suutis Jörgen Matthias tõusta finišilipu lehvimise ajaks teiseks, esimese sõidu võitis Vesilind, kolmas Katkosilt. Teises sõidus Talviku enam ei eksinud ning asus juhtpositsioonile juba küllaltki sõidu alguses, teine, vaid sekundi kaugusel Vesilind, kolmas lätlane Patriks Uzulis. Kahe sõidu kokkuvõttes esimene Talviku, teine, eelmise aasta tiitlikaitsja Vesilind ja kolmas Kairo Katkosilt.

125cc poisid pakkusid samuti põnevaid võidusõite. Kvalifikatsiooni kiireim Andres Hiiemägi (Kose AMK) võitis ka kindlalt esimese sõidu, teises sõidus tehtud aps aga lubas konkurendid mööda ja kokkuvõttes pidi Hiiemägi tunnistama Toms Babrise paremust (esimeses sõidus teine, teises esimene). Kolmas oli kokku võttes sammuti lätlane Niks Suna.

Korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid, lapsevanemaid ning inimesi ja ettevõtteid, kes noorte motosporti arendamisele kaasa aitavad!

Adrenalin Arena Kids Cup II etapp sõidetakse 17. jaanuaril.