Tanel Leok Itaalia meistrivõistlustel viies

Ottobiano krossirajal sõideti Itaalia motokrossi meistrivõistluste viimane etapp, kus sarnaselt eelmistele etappidele olid võistlemas ka Itaalias kolm nädalat treeninud Sõmerpalu motoklubi sõitjad Tanel Leok ja Karel Kutsar.

MX1 klassi kvalifikatsioonis kuuendat aega näidanud Tanel Leok (KTM) sai hea stardi ja oli alguses kaheksas, kuid peagi suutis ta paarist konkurendist mööduda ning mõni ring enne lõppu alistas ta ka eelmise aasta MX2 klassi maailmameistri sloveen Tim Gajseri (Honda) ja lõpetas sõidu neljandana. Leoki ees lõpetasid belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha) venelane Evgeny Bobryshev (Honda) ja sakslane Maximilian Nagl (Husqvarna).

Itaalia meistriks tuli 320 punkti kogunud Van Horebeek, kellest 20 punkti kaugusele jäi Bobryshev, kolmandaks tulnud Nagl kaotas võitjale juba 95 punktiga. Leokile kuulus 170 punktiga viies koht.

Eelmisel etapil väga head kiirust näidanud Karel Kutsar (KTM) oli MX2 klassi sõidus esimese ringi järel 18-ndal kohal, kuid tõusis suhteliselt kiiresti esikümne piirimaile, kuid kaheksandal ringil jäi ta sõit pooleli, kuna tema tsiklil andis esimene amortisaator järgi. MX2 võidukihutamise võitis Michele Cervellin (Honda), kellele järgnesid lõuna-aafriklane Calvin Vlaanderen (KTM) ja sakslane Henry Jacoby (Honda).

Kolme etapi kokkuvõttes tuli Itaalia meistriks Cervellin (340 p), teise koha sai finaaletapil üheksandaks tulnud itaallane Samuele Bernardini (TM, 168 p) ja kolmanda Ottobianost puudunud rootslane Alvin Ostlund (Yamaha,140 p). Kutsar sai tulemuse kirja ainult esimesel etapil ja seal kogutud 69 punkti andsid talle 14-nda koha.

Elite klassi sõidus ehk superfinaalis, kus osalesid MX1 ja MX2 parimad, oli Leok avaringilt tulles samuti esikümne piirimail ning head sõitu tehes tõusis ta lõpuks kuuendaks. Sõidu esikolmiku moodustasid Bobryshev, van Horebeek ja Nagl ning sama oli ka meistrivõistluste lõppseis, Bobryshev kogus lõpuks 240, van Horebeek 220 ja Nagl 160 punkti, Leok oli 110 punktiga kuues.