Leok ja Kutsar avasid hooaja esimesel MM-etapil punktiarve

Motokrossi maailmameistrivõistluste selle aasta avaetapp sõideti prozektorite valguses Qataris ning Eesti sõitjatest olid rajal Sõmerpalu motoklubi sõitjad Tanel Leok ja Karel Kutsar. Eestlaste osalemine selgus alles viimasel hetkel ning Qataris võisteldi kohapealt renditud standardtsiklitel, kuna enda tsikleid ei jõutud enam kohale viia.

MXGP klassi kvalifikatsioonisõidu võitis venelane Evgeny Bobryshev (Honda), kellele järgnesid eelmise aasta MX2 klassi maailmameister sloveen Tim Gajser (Honda) ja valitsev MXGP maailmameister prantslane Romain Febvre (Yamaha). Tanel Leok tuli oma poest saadud standard Husqvarnal avaringilt 17ndal kohal ja ületas lõpujoone kaks kohta kõrgemal positsioonil.
MXGP avasõidus jagelesid esikolmiku kohtadele samad mehed, kes kvalifikatsioonis ning seekord oli esimene Gajser, kes sai oma elu esimesel suure klassi MM-etapil kohe esikoha. Bobryshev ületas lõpujoone teisena ja Febvre kolmandana. Stardist hästi minema saanud Leok suruti konkurentide poolt avakurvis välja ning ta langes viimaste hulka. Sitket sõitu teinud eestlane parandas aga sõidu jooksul oma positsioone ja oli lõpuks 16.
Gajser ei andnud ka teises sõidus teistele erilist sõnaõigust ja võttis ka sellest maksimumpunktid edestades Febvret ja Bobryshevi. Leok oli esimese ringi lõpuks 20nda koha piirimail ning selles sõidus oli ta minek veelgi parem ja ta kerkis 13ndaks.
Mõlemad sõidud võitnud Gajser sai kokku 50 punkti, kellele järgnesid võrdselt 42 punkti kogunud Febvre ja Bobryshev, Leok (13 p) oli 14.

MX2 klassi kvalifikatsioonisõidu võitis kuulus hollandlane Jeffrey Herlings (KTM) napilt prantslase Dylan Ferrandise (Kawasaki) ja tiimikaaslase lätlase Pauls Jonassi ees. Väga südi sõidu tegi Karel Kutsar (KTM) sõitis terve sõidu 20 parema hulgas ja jõudis ruudulise lipu alt läbi 17-ndana.
Avasõidu võitis Ferrandisega kõva duelli maha pidanud ja konkurendist sõidu lõpuosas möödunud Herlings, kolmandaks sõitis end taas Jonass. Sõidu aluguses viimaste seas olnud Kutsar tegi hea etteaste ja tõusis lõpuks punktidele lõpetades sõidu 16ndal kohal.
Teine sõit kuulus aga kohe stardist Herlingsile, kes võitis kindlalt Ferrandise ja Jonassi ees. Sõidu esimeses pooles 16ndal kohal sõitnud Kutsaril tuli sisse üks kukkumime, mis langetas ta mõned kohad taha poole, kuid sellest sõidust tuli samuti MM-punkt, sest ta oli 20.

Etapivõit läks seega Herlingsile (50 p) Ferrandise (44 p) ja Jonassi (40 p) ees, Kutsar sai 6 punktiga 20nda koha.

Järgmine MM-etapp sõidetakse juba järgmisel nädalavahetusel Tais.