Adrenalin Arena Cup lastele 2015-2016 võitjad on selgunud

Jörgen-Matthias Talviku

6. märtsil sõideti Adrenalin Arena Cup lastele 2015-2016 kolmas ja ühtlasi viimane otsustav etapp. Lapsi oli taaskord kogunenud motohalli sadakond ning võisteldi viies erinevas masinaklassis. Päeva kangelased olid lätlased, viies koju kolm sarja üldvõitu, põneva 85cc masinaklassi võistluse võitis Jörgen-Matthias Talviku.

50 junior poisid ja tüdrukud olid juba varakult kohal, sest sõiduvalmis tuli olla esimestena. Selles klassis Kevin Nõgesmaale (KTM, Viljandi VMK) vastast ei olnud, nagu ka eelmised kaks sõitu, oli noor motosõber teistest peajagu üle ja võitis nii kvalifikatsiooni, mõlemad sõidud kui ka kogu sarja maksimum punktidega. Kolmanda etapi teine koht läks Karl Kustav Terrasele (KTM, Äksi MK), kes oli mõlemas sõidus teine, ka kolme etapi kokkuvõttes oli Terras 116 punktiga teine. Pühapäevane kolmas poodiumikoht läks aga Enriko Peilmanile (KTM, 1. sõit IV, 2. III). Sarja üldkokkuvõttes teenis kolmanda koha hoopis läti neiu Patricija Berzinale, kes varasemates sõitudes vaid korra poodiumil käis, kuid suuremale osale poistele siiski igas sõidus tuule alla tegi.

50cc klassis võidutses lätlane Ricards Alens Galcins (KTM), olles nagu Nõgesmaa parim kõikides sõitudes, nii kolm etappi järjest ja võttes seega samuti maksimum punktidega sarja üldvõidu. Eilse päeva säravuselt teine koht läks samuti Lätti, Tomass Šaikansile (KTM, 1. II, 2. III), kolmas koht jäi aga koju, Tanel Leoki vanimale pojale Sebastianile (1. IV, 2. II). Sarja lõppjärjestus – Galcins, Leok ja Šaikans.

65cc masinaklassis oli taaskord palju võistlejaid, olgu öeldud, et kokku võttis kolme etapi peale kokku osa 42 sõitjat, mida on viimaste aastate sarjade (nii suviste kui ka talviste) arvestuses rekordiliselt palju. Kuigi sõitjate rivi oli pikk, ei jätnud ka selle masinaklassis eilse päeva võitja Edvards Bidzans (KTM, LAT) teistele sõitjatele sõnaõigust – sarja üldvõit läks just sellele poisile maksimum punktidega. Viimase etapi teise koha võitles välja Aleksis Araids (KTM, LAT) (1. IV. 2. II), kolmas koht Elisey Oreshkin (KTM, RUS) (1. III, 2. III). Sarja üldkokkuvõttes aga Oreshkin teine (118p), Aleksis kolmas (106p) koht.

85cc kvalifikatsiooni kiireim oli mõlema eelmise etapi võitja Jörgen-Matthias Talviku (KTM, Pärnu MC), edestas konkurente ligi pooleteise sekundiga (aeg 47,4 sekundit), tema järel Henry Vesilind Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Kairo Katkosilt (KTM, Kose AMK), kaotust vastavalt 1,4 ja 1,5 sekundit Talvikule. Parimad stardid sai Vesilind, juhatades mõlemate sõitude esimesi ringe, kuid eilse päeva ja ka kogu sarja kiireim oli siiski Jörgen-Matthias, kes juba mõne ringi möödudes võttis oma ja jättis mitmekordse hallimeistri Vesilinnu oma selja taha. Teises sõidus tegi Vesilind veel viimasel ringil vea, mida ei jätnud ära kasutamata Katkosilt. Ka väga tubli esimese sõidu teinud Katkosilt, oligi päeva kokkuvõttes teine, Vesilind kolmas. Järjestus etappide kokkuvõttes – Talviku 147p, Vesilind 136p ja Katkosilt 117p.

125cc masinaklassis oli taaskord pidu lätlaste õuel, sest kindlat sõitu näitas Toms Babris (KTM), võites nii klassifikatsiooni kui ka mõlemad võidusõidud. Esimeses sõidus tegi hea stardi ka ainsa eestlasena seda võidusõitu esindanud Hans Arvet Tilk (Husqvarna, Märjamaa Spordiklubi), olles soomlase Jami Niemelä (KTM) ees teine. Teises sõidus, aga pidi Tilk soomlase paremust tunnistama ja poodiumil jagunesid kohad järgmiselt – Babris, Niemilä ja Tilk, ka kolme etapi kokkuvõttes oli järjestus sama.

Adrenalin Arena tänab kõiki toetajaid, eesotsas perekond Michelist (ITM Electric), Roklin Ehitus, EMF, HMK Auto, Külvar Mandi kiirabi tiimi. Suur tänu ajavõtjale Ardo Kauritile, vahvatele lipupoistele ja –tüdrukutele, abikohtunikele, teistele armsatele inimestele, kes korraldamisel kaasa aitasid ning muidugi suur kummardus lastele ja nende vanematele, kelleta antud võistlussari kuidagi toimuda poleks saanud!

Sarja kõigi masinaklasside kolme esimest sõitjat autasustatakse sügisel EMFi lõpupeol.