Gert Krestinov avas hooaja Inglismaal

Preston Docks’i krossirajal sõideti ühe Inglismaa suurima motokrossisarja MX Nationalsi avaetapp, kus ühtekokku peetakse 6 osavõistlust. Avaetapil oli stardis ka tänavu peamiselt Inglismaal võistlev Gert Krestinov, kes jäi küll Honda peale, kuid vahetas peale eelmist aastat meeskonda.

Sellel aastal Phoenix Tools Honda Racing tiimiga liitunud Krestinovi päev ei alanud just kõige paremini, kui ajasõidus purunes tema tsiklil kett. Õnneks sai ta varutsiklil enne starte mõned sõidud teha ja sellega harjuda. Siis toimus aga midagi ootamatut, kui Krestinovi meeskonna juht Barry Moore sai infarkti ja ta viidi haiglasse. Õnneks ei juhtunud kõige hullemat ja mees taastub vaikselt haiglavoodis.
Avasõidus lõpetas Krestinov kaheksandana, kuid teises oli hoog juba parem ja esimeses väsima kippunud käed ei andnud enam väga palju tunda. Noormees kihutas viiendana, kuid suretas siis tsikli välja ja ei saanud seda pea pool minutit käima ning esimesed kadusid eest. Südit sõitu näidanud eestlane ei jätnud aga jonni ja ületas lõpujoone kuuendana.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai esikoha avasõidu võitnud ja viimases teise koha saanud Graeme Irwin (Honda, 47 punkti), kellele järgnesid esimese sõidu kolmas ja teise parim Brad Anderson (KTM,45 p) ning võitja meeskonnakaaslane Kristian Whatley (34 p), tema oli sõitudes vastavalt 7. ja 3. Krestinovile kuulus 28 punktiga 8. koht.

Krestinovi sõnul oli rada oli väga aukus ja raske, sest võistlusel osales kokku 6 klassi, milles igas 40 sõitjat ning sõidud kestsid 30 minutit ja 2 ringi. Treeningu mõttes oli aga võistlus hea ning eestlane ja ta meeskond said paljud asjad selgeks, et mida nüüd võistlustsiklil muuta, et seda paremaks teha.

MX Nationals sarja järgmine etapp sõidetakse 10. aprillil Landrakes.