Jüri Triisa võitis Pärnu talvise kestvuskrossi

Pärnu lennuvälja motopargis toimus lõpuks ka hooaja teine kestvuskross, mida lükati ebasobivate ilmastikutingimuste tõttu mõned korrad edasi. Lõppenud nädalal oli aga õnneks nii palju külma ilma, et rada oli sõidetav ja võistlus sai peetud. Kuna võistluspäeval oli kraadiklaas aga mõne kraadi plussi poolel, siis kenast rajast sai kohati paras mudamülgas ning võistlejatel oli raske tööpäev.

Sooloklasside sõidu võitis Jüri Triisa (Kawasaki, RedMoto Racing), kes edestas sõidu esimest poolt juhtinud Martin Leokit (KTM, Sõmerpalu MK) lõpuks 17 sekundiga ning need kaks noort meest olid ka ainsad, kes 18 ringi läbisid. Kolmandaks sõitis end üldarvestuses Timmo Mõts (Yamaha, Sõmerpalu MK), kes möödus viimase kurvis kukkunud Elary Talust (Beta, Sõmerpalu MK). Esikuuikusse mahtusid veel Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC).
Klasside arvestuses võitis Enduros Talu, kellele järgnesid Biene ja Ragnar Valdstein (KTM, Karksi Racing Team), E2 parim oli Triisa Leoki ja Mõtsi ees. Makarov võitis 40+ klassis, teine oli seal Tony Võsanurm (Honda) ja kolmas Ain Randmaa (Kawasaki), kõik kolm meest kuulusid Pärnu motoklubisse. Kiiremate harrastajate B klassis oli parim Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MC), kellele järgnesid Rauno Voldek (KTM, Jõhvi MK) ja Kevin Radsin (Kawasaki, RedMoto RC), C-s moodustasid aga esikolmiku Aimar Platais (Kawasaki, Pärnu MC), Hannes Hansman (Kawasaki, MX Racing Team) ja Peeter Kaljurand (Beta). Kaunima soo arvestuses võtsid kaksikvõidu kohaliku Pärnu Motoclub sõitjad Johanna Saareke ja Kaisa Mumma (mõlemad Yamaha) ning kolmas oli Kris Jalas (TM, Sõmerpalu MK). Noorte 85cc parim oli Genry Arras (Husqvarna), kes edestas Pärnu motoklubi noori sõitjaid Mattias Graumanni ja Oliver Leppikut (mõlemad KTM).

Neljarattaliste masinate meeskondlik võistlus kehtis tänavu poolteist tundi ja sarnaselt eelmisele aastale, kus Pärnus valitsesid samuti mudased olud, olid kiiremad ATV-sõitjad. Kõige paremini suutsid sõidu lõpuks libeda ja mudase rajaga hakkama saada Tanel Veerpalu/ Mario Ekart (Can-Am), kes edestasid Margus Malkus/ Tamur Vanker (Can-Am) meeskonda 48 sekundiga. Kolmandaks sõitsid end Lennart Kiivit ja Kalev Kõivsaar (Can-Am, Motohai), kes kaotasid võitjatele minuti ja 13 sekundiga. Quade käis rajal ainult kaks tiimi, kellest kumbki ruudulist lippu ei näinud.