Adrenalin Arena Baltic Master kolmanda etapi võitis Karel Kutsar

Pühapäeval, 13. märtsil sõideti Sõmerpalu motohallis selle talve viimane motokross – Adrenalin Arena Baltic Master 2015-2016 III etapp. Etapi võitis MM MX2 masinaklassis võistlev Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu Motoklubi), Baltic Master’iks krooniti Andreo Lusbo (Yamaha, Kagu MK).

Esimesena said rajale MX Women masinaklassi sõitjad. Kiirem naine kvalifikatsioonis oli lätlanna Anastasia Ushakova, ajaga 53,5, tema järel Johanna Saareke (Yamaha, Pärnu Motoclub), kolmas Kristiina Raba (Kawasaki, VMK). Parimad stardid sai sel korral Pärnu Motocubi tüdruk Johanna, kes võitis mõlemad stardid ja ka tihedas ratas-rattas sõidust enam kedagi mööda ei lasknud, võttes seega kahe sõiduvõiduga etapivõidu. Teine Ushakova, kolmas oli soomlanna Julia Mattila (Kawasaki, 1.sõit IV, 2. Sõit III). Adrenalin Arena Baltic Master üldarvestuses võitis 133 punktiga Anastasia Ushakova, teine Kristiina Raba (116p), kolmas Johanna Saareke (110p).

Mini MX masinaklassis võitis kindlalt Raivis Levans (Läti), kes ka eelmiste etappide võiduga kindlustas endale ka kogu sarja üldvõidu. Samuti näitas tugevat sõitu Marko Lepik (Bucci Moto, MRC), olles täna, kui ka kahel eelmisel võistlusel teine, mis ka kokkuvõttes andis teise koha. Ka kolmas koht oli täna kindel, Sasha Võsa (Pitpro) lõpetas mõlemad sõidud kolmandana. Tänane tubli sõit andis ka head punktid üldarvestuses ja kolme etapi kokkuvõttes just Sashale kolmas koht. Tänases B-finaalis oli kiireim Jurijs Sigajevs, teine Leons Naglis (mõlemad Läti), kolmas Meelis Sarapuu.

MX Open E/D masinakassi sõidud olid ühed päeva põnevamad, kui soomlane Kim Hellmann (Husqvarna) oli täna mees omast klassist, võites kindlalt mõlemad sõidud ja ka kogu sarja, siis tema selja taga käis paras madistamine ja punktide mäng. Kuigi Jan Pendla (KTM, Tartu Motokrossi klubi) edestas täna ühe punktiga Ari Virtanen (Honda, FIN), olles sõitudes kolmas ja neljas (kokku teine), siis üldarvestuses jäi ühe punktiga peale hoopis soomlane Virtanen.
Ka MX Open B/C sõitudesse ja kohtade jagamisse mahtus palju põnevat, nii väiksemaid apsakad kui ka suuremaid kukkumisi. Kõige edukamalt suutis neid vältida Tarmo Jaasi-Tamm (KTM), võites mõlemad sõidud. Päeva kokkuvõttes teine soomlane Veika Mattila (KTM, mõlemad sõidud kolmas), kolmas lätlane Jurij Kovger (Kawasaki, 1. sõit II, 2. sõit III). Sarja võitis kokkuvõttes aga Mattila (120p), teine Jaasi-Tamm (100p) ja kolmas Fred Toberluts (93p), kes kahjuks sõitude arvestuses sarja jooksul poodiumil ei saanudki käia.

MX Open masinaklassis leidis aega MM etappide vahel kodurajal võistelda Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK), kes sõitis kvalifikatsioonis välja ka päeva kiireima aja 43,5s, tema järel Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK), kaotus 0,6 sekundit, kolmas soomlane Joona Marin (Yamaha), kaotus juba 2,7s Kutsarile.

Esimeses stardis sai hästi minema Lusbo, Kutsar tihedalt tema kannul. 12 minutit + 1 ring näitasid poisid vaatajatele ilusat sõitu, Karel püüdis korduvalt Anderost mööduda, kuid seda edutult, nii jäigi esimeses sõidus peale Kagu MK sõitja võim. Teises sõidus Kutsar enam midagi juhuse hoolde ei jätnud ning hea start andis edumaa Lusbo ees, teise sõidu võit andis Karelile ka päeva kokkuvõttes esimese koha. Kolmas oli mõlema sõidu kolmas olnud Hans Priidel (Husqvarna). Adrenalin Arena Baltic Master’i üldvõit läheb aga teist aastat järjest alati häid sõite näidanud Andreo Lusbole (137p), teine Hans Priidel (101p), kolmas Karel Kutsar (91p).

Suured tänud kõikidele osavõtjatele, pöidlahoidjatele ja korraldusmeeskonnale!
Kolme etapi kõikide klasside esikolmikut autasustatakse sügisel EMF-i lõpupeol.