Eesti krossisõitjad võistlesid maailma tippudega Belgia meistrivõistluste avaetapil

Moerbeke krossirajal toimus Belgia meistrivõistluste esimene etapp, kus Open klassis, milles osalesid MX1 ja MX2 klassi sõitjad koos, olid võistlustules ka noored Eesti motokrossisõitjad Erki Kahro ja Hardi Roosiorg.

Kvalifikatsioonis näitas Roosiorg 39 sõitja seas 10ndat ja Kahro (mõlemad KTM) 12ndat aega. Avasõidus läks meie sõitjatest paremini Kahrol, kes oli 11., Roosiorg suutis oma kehva avaringi sõidu jooksul heastada ja ületas lõpujoone 17ndana. Kahro tegi teises sõidus oma parima sõidu olles 8., Roosiorg suutis samuti ilma suuremate sekeldusteta end 11ndaks sõita. Viimases sõidus Kahro kukkus sõidu lõpuosas tänu ringiga mahajääja totrale manöövrile, mida eestlane ei suutnud vältida ning mõlemad leidsid end Belgia liivas. Lisaks sõitis Kahrost üle ka tema taga kihutanud Roosiorg, kes oli lõpuks 9. Kahro õnneks viga ei saanud ja oli 11.

Etapi esikoha sai MX2 klassi maailmameistrivõistluste ülivõimas liider hollandlane Jeffrey Herlings (KTM), kes võitis kõik kolm sõitu sakslase Max Nagli (Husqvarna) ja belglase Brent Van Donincki (Yamaha) ees, Kahro oli kokkuvõttes 10. ja Roosiorg 12.

Mõlemad eestlased sõidavad nüüd Hollandisse Valkenswaardi, kus sõidetakse esimene Euroopas toimuv MM-etapp ja toimub ka Euroopa meistrivõistluste esimene etapp klassile EMX250. Roosiorg asub Hollandis starti MX2 klassi MM-arvestuses ja Kahro EMX250 klassis.